avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1114 soluții astăzi

Miercuri, 29 ianuarie, are loc evenimentul: Noutăți fiscale 2025 din perspectivă contabilă: Sesiune cu Cristian Rapcencu. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Chitanta plata act de concesiune
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Chitanta plata act de concesiune

Bună seara,
Vă rog să-mi spuneţi dacă chitanţa cu care se achită tariful pentru concesionarea locului de veci într-un cimitir parohial este cu regim special (adică acele chitanţe cu circuit intern al BOR) sau cu înregistrare la fisc.
Mulţumesc
Cel mai recent răspuns: ion04 , utilizator 12:03, 17 Iulie 2014
Teoretic trebuie sa fie chitanta care sa contina datele de identificare ale persoanei juridice beneficiare
Mai exista insa cazuri in care se elibereaza numai bon de casa
Mă refeream la formularul chitanţei. Este cel prin care se reţine TVA. După cum ştiţi biserica este scutită de plata către buget a unor taxe şi impozite şi are un formular de chitamţier cu regim special, în sensul că nu sunt înregistrate la fisc(sau instituţia care le eliberează, cu serie şi număr înregistrat) ci doar la instituţia lor. Chitanţele care se eliberează pentru vînzarea unui loc de veci (concesionarea) ce regim ar trebui să aibă? Evident, teoretic. Nu este totul teoretic în ţara noastră (sau aproape totul - că atunci când trebuie să ne dea, mai greu dar când trebuie să ne ia.... ne jupoaie).
Chitanta eliberata de parohia care e si proprietara cimitirului este document recunoscut de toate institutiile statului, inclusiv instanta de judecata, daca e cazul.
Ce ati spune dl Iulian Manea(Herbert SPENCER) dacă s-ar dovedi că Biserica este, in esenţă, cea mai imorală? Nu mi-aţi răspuns la intrebare, de ce oare? În esentă pot primi un răspuns la întrebarea mea: chitanţa cu care se plăteşte conceşiunea unui loc de veci are regim special sau trebuie să fi cu serie şi număr din acelea "monitorizate" şi înregistrate la finanţe şi în contabilitate, pentru care se reţine TVA, etc.
Mulţumesc
Chitantele nu mai au regimul special de care pomeniti dvs. de la 01/01/2007, data aderarii Romaniei la U.E. Deci, nu este nimic imoral si nici ilegal ca parohia are propriul model de chitantier. Chitanta eliberata este valabila. Nu fuge popa cu banii...

Alte discuții în legătură

Cumparare sau concesiune locuri de veci costy19762000 costy19762000 Socrul meu a achizitionat in 2010 (la decesul sotiei) doua locuri de veci in localitatea Nedelea (PH) pentru care a achitat suma de 1000 lei (de la biswerica ... (vezi toată discuția)
Interpretare articol lege mariana.pirosca mariana.pirosca Buna ziua, Se poate va rog o parere/ interpretare la art. 23(2) din Regulamentului Cimitirelor din Biserica Ortodoxa Romana 2020 ? (vezi toată discuția)
Locuri de veci - in conditiile date sunt cumparate sau concesionate? carmen bodeanu carmen bodeanu In anul 1994,parintii mei \\"cumpara\\"de la o parohie 2 locuri de veci;actul incheiat este o adeverinta cu stampila parohiei in care se spune:\\"se adevereste ... (vezi toată discuția)