avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Activitate slyman

Activitate slyman

Răspuns la discuția clauze contractuale CIM
Din ceea ce spuneti, inteleg ca sunt in favorea angajatului aceste clauze, dar in favoarea angajatorului pot fi?
Un exemplu ar putea fi o vanzatoare la magazin, platita cat de cat ok dar care pleaca dupa doar 2 - 3 luni, pe motiv ca la un supermarket i se da dublu. In acest sens, angajatorul ar putea sa puna o clauza angajatului prin care sa-l "tina" 6 luni, 1 an sau 2 maxim?

Multumesc
Buna ziua,

Incep prin a-mi prezenta scuzele daca discutia a mai fost pe forumuri, nu am timp sa caut si ma "arde". Stiu ca in anii precedenti se putea adauga unui CIM si o clauza de stabilitate. Mai e valabila cu noile si ametitoarele modificari? Adica, sa presupunem ca sunt angajator (mi-as dori dar mai e mult pana acolo), as putea sa pun o clauza de stabilitate unui angajat la incheierea unui contract de munca? Daca da, care sunt limitele?
Multumesc
Hristos a Inviat!
In urma cu 2 ani am reusit sa achizionez un apartament dar nu stiam ca fostul administrator a "fugit cu banii". La inceput am platit cheltuielile cu intretinerea fara sa fiu prea atent la ceea ce platesc, dar acum lista de plata a intretinerii pare din ce in ce mai suspecta.
Pe ultima lista de plata afiasta apar si cheltuieli de judecata in valoare de 20 roni de apartament, in conditiile in care procesul cu fostul administrator este pe rol.
Acum am mai multe intrebari:
- se platesc cheltuieli de judecata fara o decizie in instanta? Astea parca le platea cel ce pierde procesul, de ce le platim in conditiile in care procesul este pe rol? Ori poate trebuia sa scrie onorariu avocat in loc de cheltuieli judecata :">
- daca eu nu eram proprietar in acea asociatie pe vremea cu beleaua, iar la data achizionarii imobilului fostul proprietar nu avea datorii (administratorul a eliberat o adeverinta ce prevede acest lucru) pot sa nu platesc aceste datorii?
- si daca totusi la punctul de mai sus raspunsul este ca trebuie sa platesc, in conditiile in care ma retrag din asociatie tot mai trebuie sa platesc acele cheltuieli?
Nu stiu sa fi existat cazuri in care administratorii ce au facutastfel de fapte au si platit pentru ele. Sunt destul de destepti sa nu mai lase nimic pe numele lor si astfel statul nu are ce sa le ia... eventual 3 ani cu suspendare (daca e la prima abatere) iar in conditiile astea el ramane cu miliardul iar noi cu ... lista de plata.

Multumesc
wow! citesc pe forum si raman uimit! eu locuiesc in galati, bloc cu 4 etaje, 19 apartamente, inventariere facuta in 2011. Consum comun in noiembrie 2011 = 49,30%, consum total bransament 7,317628 GCal. Am centrala termica, stau la etajul 3 iar tevile verticale trec prin bucatarie, baie si dormitor (fara sufragerie). Total cost incalzire apartament = 92,52 ron. Ceea ce ma uimeste mai tare e consumul pe decembrie: Consum total bransament: 8,403372 GCal. Consum comun: 50,39%. Total cost apartament: 63,77!!! Oare unde gresesc? Consumul a crescut, cota comuna a crescut (nu trebuia sa scada?), totalul pe apartament a scazut... Pe langa asta am observat ca firma de repartitoare mi-a marit putin apartamentul cu vreo 2-3 metri patrati... aaa si inca ceva: desi consumul a crescut de la 7.3 la 8.4 GCal, indexul pe repartitorul de la subsol este mai mic in decembrie decat in noiembrie (noiembrie 246 unitati, decembrie 182 unitati). Cum e posibil ca GCal consumate sa creasca, dar unitatile de pe repartitor sa scada? Nu a intervenit nicio modificare asupra tevilor sau suprafetei subsolului...
in conculzie, unii se lauda cu niste cote comune de 4 - 5 %, eu raman perplex cand vad pe factura mea 50.39%! Oare cum au ajuns la procentul asta? De la asociatie nu stie sau nu vrea sa-mi dea nimeni explicatie, ca nu e treaba lor, ci a firmei care se ocupa de repartitoare...