Incep prin a-mi prezenta scuzele daca discutia a mai fost pe forumuri, nu am timp sa caut si ma "arde". Stiu ca in anii precedenti se putea adauga unui CIM si o clauza de stabilitate. Mai e valabila cu noile si ametitoarele modificari? Adica, sa presupunem ca sunt angajator (mi-as dori dar mai e mult pana acolo), as putea sa pun o clauza de stabilitate unui angajat la incheierea unui contract de munca? Daca da, care sunt limitele?
Multumesc
Prin clauza de stabilitate se urmăreşte să se garanteze salariatului menţinerea funcţiei sau a postului pe o perioadă certă de timp. Scopul clauzei de stabilitate este acela că angajatorul să se oblige să nu îI concedieze pe salariat (pentru cauze neimputabile acestuia), garantându-i o stabilitate relativă.
Din ceea ce spuneti, inteleg ca sunt in favorea angajatului aceste clauze, dar in favoarea angajatorului pot fi?
Un exemplu ar putea fi o vanzatoare la magazin, platita cat de cat ok dar care pleaca dupa doar 2 - 3 luni, pe motiv ca la un supermarket i se da dublu. In acest sens, angajatorul ar putea sa puna o clauza angajatului prin care sa-l "tina" 6 luni, 1 an sau 2 maxim?
Angajatul nu poate sa isi asume obligatia de a nu avea initiativa incheierii contractului de munca, odata ce dreptul de a demisiona este un drept recunoscut acestuia si, potrivit art. 38 C. muncii, nu poate forma obiectul vreunei tranzactii.
Clauza de stabilitate
mroby
Buna ziua,
Va cer sfatul in urmatoare speta.
Angajatorul doreste majorarea salariilor cu o anumita valoare, in mai multe transe cu conditia ca angatii sa ... (vezi toată discuția)