avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... clauza de stabilitate din CCM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

clauza de stabilitate din CCM

Buna ziua
Sunt angajata la o societate si as vrea sa plec la un alt loc de munca.
Am insa, o clauza de stabilitate de 30% din salariul de incadrare / luna (adica primesc un procent de 30% din salariu, lunar, cu titlu de clauza de stabilitate), prin care sunt obligata ca in cazul in care imi dau demisia sa mai raman la firma 90 de zile dupa termenul de preaviz, in caz contrar fiind obligata sa platesc contravaloarea clauzei de stabilitate de la data semnarii actului aditional prin care a fost introdusa.
E legala o astfel de clauza ..... exista solutii de a scapa de aceasta obligatie?
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 22:34, 6 Iunie 2011
Este legal. Solutia de scapa de aceasta obligatie nu cred ca exista avand in vedere ca ca ati acceptat ca lunar sa primiti 30% la salariu pentru aceasta clauza desi, prin clauza de stabilitate angajatorul garantează salariatului menţinerea postului acestuia o perioadă certă de timp, fara obligatia de acorda si un spor la salariu.
Faptul ca ati primit lunar si un procent la salariu dovedeste buna credinta a angajatorului. Urmeaza acum ca dv. sa fiti de buna credinta si sa respectati angajamentul privind clauza de stabilitate.
Încalcă libertatea muncii, fiind prin urmare lovită de nulitate, clauza din contractul individual de muncă prin care se interzice salariatului să părăsească unitatea o anumită perioadă de timp.
Clauza de stabilitate are rolul de a garanta salariatului menţinerea sa în unitate o perioadă certă de timp.Scopul clauzei de stabilitate este acela că angajatorul să se oblige să nu îI concedieze pe salariat (pentru cauze neimputabile acestuia), garantându-i o stabilitate relativă.
Fiind lovita de nulitate inseamna ca salariatul trebuie sa restituie sumele incasate printr-un act ilegal?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauza de stabilitate mroby mroby Buna ziua, Va cer sfatul in urmatoare speta. Angajatorul doreste majorarea salariilor cu o anumita valoare, in mai multe transe cu conditia ca angatii sa ... (vezi toată discuția)
Prima de fidelitate, obligatie de restituire la parasirea firmei inainte de un anumit termen Mihaela0215 Mihaela0215 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in chestiunea legata de acoradrea primei de fidelitate. In ce masura angajatorul are dreptul de a stipula in oferta si ... (vezi toată discuția)
Clauze contractuale cim slyman slyman Buna ziua, Incep prin a-mi prezenta scuzele daca discutia a mai fost pe forumuri, nu am timp sa caut si ma \"arde\". Stiu ca in anii precedenti se putea ... (vezi toată discuția)