avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1958 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Clauza de stabilitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Clauza de stabilitate

Buna seara,

Ma poate lamuri si pe mine cineva ce presupune mai exact clauza de stabilitate?

In cazul in care eu, angajat al societatii X, primesc o oferta mai buna de la societatea Y.
Societatea Y cum imi poate garanta in scris si legal ca nu ma vor concedia (restructura postul) pentru o perioada de 24 de luni de exemplu, dat fiind faptul ca eu am renuntat la societatea X si am venit la ei?

Mai exista o lege in aceasta tara care sa asigure din acest punct de vedere un salariat?

Aceasta asigurare nu vine cumva in contradictie cu art 81 (4)?

Multumesc,
Daniel
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:19, 19 Noiembrie 2013
nicicum. nu cred să existe vreo lege prin vreo țară care să vă protejeze într-o astfel de situație.
Ultima modificare: Marți, 19 Noiembrie 2013
gicu13, utilizator
Pe parcursul existenţei contractului individual de muncă, încheiat pe o perioadă determinată, în principiu, angajatorul poate să procedeze la concedierea salariatului respectiv (ca şi în cazul salariatului parte într-un contract pe durată nedeterminată), potrivit legii.
Scopul clauzei de stabilitate este acela că angajatorul să se oblige să nu îI concedieze pe salariat (pentru cauze neimputabile acestuia), garantându-i o stabilitate relativă.
Aşadar, Iăsându-i salariatului posibilitatea de a demisiona, o astfel de clauză îI limitează pe angajator; pe o anumită durată de regulă, egală cu cea de existenţa a contractului - angajatorul nu-I poate concedia pe salariat decât în cazurile având ca temei culpa celui care prestează muncă sau pentru un motiv obiectiv (fără legătură cu salariatul respectiv).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauze contractuale cim slyman slyman Buna ziua, Incep prin a-mi prezenta scuzele daca discutia a mai fost pe forumuri, nu am timp sa caut si ma \"arde\". Stiu ca in anii precedenti se putea ... (vezi toată discuția)
Clauza de stabilitate din ccm dorina1978 dorina1978 Buna ziua Sunt angajata la o societate si as vrea sa plec la un alt loc de munca. Am insa, o clauza de stabilitate de 30% din salariul de incadrare / luna ... (vezi toată discuția)
Clauza de stabilitate mroby mroby Buna ziua, Va cer sfatul in urmatoare speta. Angajatorul doreste majorarea salariilor cu o anumita valoare, in mai multe transe cu conditia ca angatii sa ... (vezi toată discuția)