avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 932 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ce procent de parte comuna incalzire v-a iesit daca ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ce procent de parte comuna incalzire v-a iesit daca ati facut inventarierea?

Ce procent de parte comuna incalzire v-a iesit daca ati facut inventarierea tevilor si ati montat repartitorul martor pe parti comune.

Daca nu ati facut inventarierea si ati convenit in comitet ce procent ati convenit?

Va multumesc si cin ne dati procentul precizati si daca este calculat sau convenit.
Cel mai recent răspuns: slyman , utilizator 21:51, 7 Februarie 2012
De pilda la noi am fixat la 15 % din suma de plata de la CET parti comune pt. incalzire .Cum a-ti precizat aceasta suma poate sa fie calculata sau convenita si difera de la asociatie la alta .
Firma a facut inventarierea si a pus repartitor pe parti comune.
3% a fost partea comuna pe octombrie si 2% a stabilit pe noiembrie.
Nu avem tevi verticale si avem tevile din polipropilena care sunt izolate si traverseaza subsolul .
Subsolul nu are guri directe de aerisire ci numai sistem de ventilatie.
La una din asociatiile pe care le administrez, pe noiembrie procentul calculat este de 22% (spatii comune - calorifere in functiune pe holuri si in uscatorie - si tevi verticale).
Astept factura si calculul la cea de-a doua asociatie.

:offtopic: Topicul este foarte util. Il vom pastra un timp in top pentru a vedea ce si cum cu aceste inventarieri si procentele rezultate din acestea.
Cu aceasta ocazie cei care locuiesc in blocuri fara repartitoare si au convenit in AG acest procent vor vedea cat de aproape sau de departe sunt de un consum real pe partile comune si daca repartizarea lor convenita (empirica) este corecta sau nu. Chiar se pot corecta aceste procente pe baza exemplelor de la asociatiile care au repartitoare si inventarul facut.
Ultima modificare: Miercuri, 14 Decembrie 2011
elga50, moderator
@ricadinas
In asociatia mea masuratorile au fost facute de RADET (furnizorul de caldura) stabilind SET parti comune si SET apartamente. Procentul rezultat pentru parti comune este de 7,03%
Am impartit SET parti comune la SET total (SET parti comune + SET apartamente).
@LocatarB daca nu te superi sa ne spui in partile comune cate radiatoare aveti ?.

Alte discuții în legătură

Calcul energie termica pentru apartamentele debransate dela sistemul centralizat marius61 marius61 Cum se calculeaza pentru un apartament debransat dela sistemul centralizat cota de energie termica si in ce lege este prevazuta calcularea. Mentionez, pe ... (vezi toată discuția)
Calcularea consumului de energie termica pentru apartamentele debransate 1970 1970 buna ziua, 1.Va rog sa-mi spuneti cum calculez consumul de energie termica pentru un apartament debransat total. Mentionez ca apartamentul are o suprafata ... (vezi toată discuția)
Calculul caldurii la comun carmen bodeanu carmen bodeanu La ce se refera cota de 10% din costurile de incalzire ale scarii de bloc,care urmeaza a fi platita de posesorii de centrale de apartament?;eu inteleg ca se ... (vezi toată discuția)