avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ce procent de parte comuna incalzire v-a iesit daca ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ce procent de parte comuna incalzire v-a iesit daca ati facut inventarierea?

Ce procent de parte comuna incalzire v-a iesit daca ati facut inventarierea tevilor si ati montat repartitorul martor pe parti comune.

Daca nu ati facut inventarierea si ati convenit in comitet ce procent ati convenit?

Va multumesc si cin ne dati procentul precizati si daca este calculat sau convenit.
Cel mai recent răspuns: slyman , utilizator 21:51, 7 Februarie 2012
Rectific: pe decembrie procentul este 31% pe partea comuna.
@unlocatar

Daca dumneavoastra nu aveti tevi verticale ce trec prin apartamente, cota de parti comune este aceea pentru subsol si casa scarii, spuneti 4%, la noi a fost 5, 62%.
Diferenta este data de cat de mult folosesc oamenii caloriferele, iar cel putin la noi, foarte multi au preferat sa le tina inchise in luna decembrie (s-au facturat aproximativ 15 Gcal pentru 35 de apartamente, din care 27 locuite de 80 de persoane) si astfel unitatile consumate per total in apartamente au fost cu putin mai multe decat cele repartizate pentru coloanele verticale ce traverseaza apartamentele.
Nu mai spun ca cei care au ramas conectati la contorul comun de gaze al blocului au ajuns sa plateasca in jur de 41 de lei de persoana (mai sunt 20% din total fara contor individual, nimeni nu si-a montat centrala pe scara noastra desi toti avem 2 focuri aprobate, dar efectiv 4 apartamente locuite ce consuma pe contorul comun, efectiv se fura unii pe altii dar nu inceteaza sa tinda la zero unitati consumate desi ajung sa dea mai mult pe gaze decat ar da pe caldura individuala in conditiile in care platesc si subsol si tevi la fel ca toti ceilalti).
wow! citesc pe forum si raman uimit! eu locuiesc in galati, bloc cu 4 etaje, 19 apartamente, inventariere facuta in 2011. Consum comun in noiembrie 2011 = 49,30%, consum total bransament 7,317628 GCal. Am centrala termica, stau la etajul 3 iar tevile verticale trec prin bucatarie, baie si dormitor (fara sufragerie). Total cost incalzire apartament = 92,52 ron. Ceea ce ma uimeste mai tare e consumul pe decembrie: Consum total bransament: 8,403372 GCal. Consum comun: 50,39%. Total cost apartament: 63,77!!! Oare unde gresesc? Consumul a crescut, cota comuna a crescut (nu trebuia sa scada?), totalul pe apartament a scazut... Pe langa asta am observat ca firma de repartitoare mi-a marit putin apartamentul cu vreo 2-3 metri patrati... aaa si inca ceva: desi consumul a crescut de la 7.3 la 8.4 GCal, indexul pe repartitorul de la subsol este mai mic in decembrie decat in noiembrie (noiembrie 246 unitati, decembrie 182 unitati). Cum e posibil ca GCal consumate sa creasca, dar unitatile de pe repartitor sa scada? Nu a intervenit nicio modificare asupra tevilor sau suprafetei subsolului...
in conculzie, unii se lauda cu niste cote comune de 4 - 5 %, eu raman perplex cand vad pe factura mea 50.39%! Oare cum au ajuns la procentul asta? De la asociatie nu stie sau nu vrea sa-mi dea nimeni explicatie, ca nu e treaba lor, ci a firmei care se ocupa de repartitoare...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul energie termica pentru apartamentele debransate dela sistemul centralizat marius61 marius61 Cum se calculeaza pentru un apartament debransat dela sistemul centralizat cota de energie termica si in ce lege este prevazuta calcularea. Mentionez, pe ... (vezi toată discuția)
Calcularea consumului de energie termica pentru apartamentele debransate 1970 1970 buna ziua, 1.Va rog sa-mi spuneti cum calculez consumul de energie termica pentru un apartament debransat total. Mentionez ca apartamentul are o suprafata ... (vezi toată discuția)
Calculul caldurii la comun carmen bodeanu carmen bodeanu La ce se refera cota de 10% din costurile de incalzire ale scarii de bloc,care urmeaza a fi platita de posesorii de centrale de apartament?;eu inteleg ca se ... (vezi toată discuția)