avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ce procent de parte comuna incalzire v-a iesit daca ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ce procent de parte comuna incalzire v-a iesit daca ati facut inventarierea?

Ce procent de parte comuna incalzire v-a iesit daca ati facut inventarierea tevilor si ati montat repartitorul martor pe parti comune.

Daca nu ati facut inventarierea si ati convenit in comitet ce procent ati convenit?

Va multumesc si cin ne dati procentul precizati si daca este calculat sau convenit.
Cel mai recent răspuns: slyman , utilizator 21:51, 7 Februarie 2012
@Adam Grecu, s-o povesti, dar si la mine in bloc sunt calorifere care totusi n-au mai "vazut" caldura de cand se bateau zmeii cu voinicii din poveste, asa ca e normal sa intreb.
Daca functioneaza sau nu caloriferele instalate in spatiile comune, asta depinde si de administrator.:vishenka:
Din pacate, nu sau nu neaparat.
La mine in bloc in AG s-a hotarat sa se blideze aceste calorifere..... Administratorul, in acest caz, nu poate face decat sa reitereze propunerea an de an sa se dea drumul acestor calorifere care au si ele rolul lor. Ei bine, primeste acelasi raspuns: NU!
Ultima modificare: Vineri, 16 Decembrie 2011
elga50, moderator
Din cate stiu eu, daca exista calorifere pe spatiile comune, acestea sunt considerate ca functionale in calculul procentului pentru partea comuna (cel putin la noi, firma T..., cu care avem contract pentru repartitoare asa a calculat), chiar daca este posibil sa se opreasca functionarea lor de la robinetele care le deservesc (pe care noi le-am montat in subsol ca sa nu aiba acces la ele oricine are chef sa bea o bere in scara blocului si sa aiba si caldura, ca sa o bea in bune conditii...ca e frig afara)
La noi sunt blindate de-a binelea. E adevarat ca pana anul trecut firma care ne face calculul le introdusese la parti comune. Am inteles de la ei, cand le-am atras atentia ca noi nu avem caloriferele functionale, ca nu are importanta... (!!!) Habar n-aveam atunci ca are ceva importanta, dar nu aparuse inca Ordinul ANRSC si pusesera un procent (10% spatii comune + 15% tevile verticale) statistic.
A venit Ordinul 343/2010, conducerea nu a fost prea conectata la problema si s-a aplicat faimosul 30%.
In toamna, cu chiu, cu vai, am reusit sa ne strecuram si noi la inventariere printre atatea comenzi facute tocmai din primavara de alte asociatii.
Acum ramane sa primesc calculul de la firma sa vad daca ce si cum am platit in anii trecuti era adevarat... Acum le-am spus expres sa nu ne bage caloriferele in SET pentru ca sunt blindate din vremuri imemoriale, scoase cu aprobarea RADET. Sa vedem!

Alte discuții în legătură

Calcul energie termica pentru apartamentele debransate dela sistemul centralizat marius61 marius61 Cum se calculeaza pentru un apartament debransat dela sistemul centralizat cota de energie termica si in ce lege este prevazuta calcularea. Mentionez, pe ... (vezi toată discuția)
Calcularea consumului de energie termica pentru apartamentele debransate 1970 1970 buna ziua, 1.Va rog sa-mi spuneti cum calculez consumul de energie termica pentru un apartament debransat total. Mentionez ca apartamentul are o suprafata ... (vezi toată discuția)
Calculul caldurii la comun carmen bodeanu carmen bodeanu La ce se refera cota de 10% din costurile de incalzire ale scarii de bloc,care urmeaza a fi platita de posesorii de centrale de apartament?;eu inteleg ca se ... (vezi toată discuția)