avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ce procent de parte comuna incalzire v-a iesit daca ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ce procent de parte comuna incalzire v-a iesit daca ati facut inventarierea?

Ce procent de parte comuna incalzire v-a iesit daca ati facut inventarierea tevilor si ati montat repartitorul martor pe parti comune.

Daca nu ati facut inventarierea si ati convenit in comitet ce procent ati convenit?

Va multumesc si cin ne dati procentul precizati si daca este calculat sau convenit.
Cel mai recent răspuns: slyman , utilizator 21:51, 7 Februarie 2012
Multumesc pentru efortul de a raspunde, dar nu am nedumeriri in privinta celor relatate mai sus. Am furnizat un procent utilizat de Asoc. de Proprietari a blocului in care locuiesc, in caz ca cineva doreste la un moment dat sa faca o statistica si / sau sa extraga concluzii de aici. Un singur lucru nu am mentionat - nu s-a facut nici un fel de inventariere.
cga43 a scris:

... cele 2 ap. debransate anterior (de 4, respectiv 7 ani) nu au platit niciodata aceste parti comune. Administratorului i-au crescut brusc dopuri de ceara in urechi atunci cand l-am intrebat de ce. M-am oferit sa-i platesc o consultatie la un ORL-ist, dar nici asta n-a auzit.

Ca sa lucram cu materialul clientului, va redau ceea ce ati scris putin mai sus si poate intelegeti la ce m-am referit. In ultimii 7 ani cineva nu a platit pentru incalzirea partilor comune, spuneti dumneavoastra. Dar unde ati fost in acesti 7 ani!? De ce ati lasat lucrurile asa? De ce acum este vinovat un administrator care a facut ceea ce a primit dispozitie de la membrii comitetului sa procedeze asa si care poate nu era administrator acum 7 ani? Adunarea generala si dumneavoastra, proprietarii unde ati fost in acesti 7 ani?
Acum, daca am depus acest efort sa lamuresc raspunsul, e ceva mai clar?
Ultima modificare: Sâmbătă, 31 Decembrie 2011
Adriantot, moderator
buna ziua . va rog spuneti-mi cum se stabileste procentul pt tevile verticale din apartamente. exista posbilitatea de a se "negocia"? legal vorbind....nu pot fi eliminate din "spatiul comun"?
in blocul meu s-a facut o inventariere si se foloseste in continuare 50 . 30, 30% ....
Deasemenea va rog sa-mi spuneti ce inseamna SET total/ SET apartamente?
In concluzie ...e mai avantajos sa se inventarieze sau nu?
in asociatia mea pe noiembrie 2011 figureaza pe factura 1565 ron de plata total/scara din care radiatoare 809.55. consum comun18.14.
consum individual 13 ron nu stiu cat e procentul....toamna a fost mai blanda ca cea de anu' trecut iar anul trecut am mai platit cu 10 ron mai putin...
La scara pe care locuiesc eu, procentul pentru parti comune ce se repartizeaza pe cota indiviza (pentru tevile din subsol si caloriferul din holul de la intrarea in bloc) a fost stabilit de catre firma care a facut inventarul la 5,56%.
In calculul pentru octombrie + noiembrie, cota ce a revenit pentru tevile verticale, ca procent din valoarea totala a facturii a fost de 39,98%.
Probabil ca in decembrie, ianuarie si februarie aceasta cota va fi mai mica, deoarece se vor consuma mai multe unitati in apartamente, iar consumul in tevile verticale este relativ constant.
puteti sa-mi spuneti cum se poate verifica firma care face calculele? este prevazut legal acest aspect?

Alte discuții în legătură

Calcul energie termica pentru apartamentele debransate dela sistemul centralizat marius61 marius61 Cum se calculeaza pentru un apartament debransat dela sistemul centralizat cota de energie termica si in ce lege este prevazuta calcularea. Mentionez, pe ... (vezi toată discuția)
Calcularea consumului de energie termica pentru apartamentele debransate 1970 1970 buna ziua, 1.Va rog sa-mi spuneti cum calculez consumul de energie termica pentru un apartament debransat total. Mentionez ca apartamentul are o suprafata ... (vezi toată discuția)
Calculul caldurii la comun carmen bodeanu carmen bodeanu La ce se refera cota de 10% din costurile de incalzire ale scarii de bloc,care urmeaza a fi platita de posesorii de centrale de apartament?;eu inteleg ca se ... (vezi toată discuția)