slyman a scris:
Acum am mai multe intrebari:
Incerc sa dau cateva raspunsuri la intrebarile dv:
1. Pentru ca asociatia sa actioneze in instanta, poate a aplelat la un avocat. Acesta trebuie platit si plata se face la inceput si nu dupa ce instanta da o decizie. Cel ce pierde procesul va plati sau nu va plati catre asociatie atat datoria cat si cheltuielile de judecata conform deciziei instantei. Pana atunci asociatia suporta cheltuielile de judecata. In expresia "cheltuieli de judecata" poate fi inclus onorariul avocatului, onorariul expertului judiciar, alte cheltuieli legate de acest proces. Asa ca este corect sa se scrie pe lista de plata "cheltuieli de judecata".
2. Cand ati cumparat apartamentul, era administrator cel care a fugit cu banii?
Daca era alt administrator, acesta nu v-a informat de situatia respectiva? Vecinii, presedintele, membrii comitetului nu v-au spus nimic?
3. Retragerea din asociatie nu este posibila faptic. Ce ar fi ca un proprietar sa acumuleze datorii catre asociatie cativa ani si-apoi sa se retraga din asociatie ca sa scape de plata?
Sigur ca nu este situatia dv. dar am pus aceasta intrebare retorica numai ca rationament.
Cel care a fugit cu banii poate fi obligat sa plateasca, poate fi condamnat...
Cumparatorul unui apartament trebuie sa se intereseze bine despre situatia apartamentului si intra in posesia lui cu bune si rele, cu activul si pasivul acestuia. Important si linistitor este ca noul proprietar sa cunoasca acestea si sa le asume in mod constient ori sa nu incheie tranzactia.