Buna ziua
Am divortat de curand, iar in urma divortului fostul sot este obligat la plata unei pensii de intretinere ptr 2 copii minori .
A trecut o perioada de cca 6 luni ,iar sentinta este definitiva de 3 luni.
Pana in prezent nu a platit nimic motivand ca probabil suma se va retine din salar.
In decizie se specifica ca este obligat la plata unei suma lunare de la data introducerii actiunii in instanta,nu ca se va retine prin poprire pe salar.
Cu cine trebuie sa iau legatura pentru recuperarea sumelor restante si pentru infiintarea unei propriri ,ptr a nu astepta in fiecare luna ireze banii daca are chef sau nu.
Pot face cerere direct la judecatorie sau trebuie sa apelez la un avocat sau executor?
Multumesc
Buna ziua
Sunt in proces de divort cu sotul si am convenit sa facem partajul de comun accord.
El vrea sa se mute si sa-si duca lucrurile cat mai curand ,pana la finalizarea divortului.
Trebuie sa intocmim ceva act legal sau poate sa plece fara nici o problema chiar daca procesul nu e finalizat?
O persoana in pensie de boala gr II sufera in accident in care isi pierde complet vederea .De ce dreptui beneficiaza? Trebuie sa mearga in fiecare an la reevaluare pana va ajunge la limita de pensionare.?
In cazul in care imi sustin parerea ca nu se impunea solicitarea de clarificari si motivez in scris punctul meu de vedere, mai am dreptul de a participa la evaluarea acestei oferte in urma clarificarilor ?
Nu ma deranjeaza sa pierd posesia apartamentului ,oricum eu il intretin ca el nu contribuie cu nimic , nu ma intereseaza nici bunurile ,ci vreau sa -mi stiu copii in liniste si siguranta.
Pe ei nu vreau sa-i pierd.
Va rog un sfat.
Sunt in process de divort pe cale judecatoresca,divort cu copii.
La inaintarea actelor am comunicat avocatei ca doresc sa raman cu copiii in apartamentul pe care il avem inchiriat solicitand totodata evacuarea sotului din locuinta ,el nu vrea sa plece de bunavoie.
Intre timp lucrurile au degenarat este agresiv la inceput verbal ,in ultimul timp si fizic. As vrea sa plec ,pot sa inchiriez alt apartament ,inclusive copii mi-au cerut acest lucru ,dar sfatul avocatei a fost sa nu plec.momentan.Ce am de pirdut in cazul in care plec? Primul termen va fi abia peste 2 luni
Fac parte ca membru intr-o procedura de achizitie.In urma analizarii ofertelor s-a constatat ca una dintre oferte nu a prezentat fise/documente de la producator asa cum s-a solicitat prin fisa de date si caietul de sarcini.Este legal a se completa oferta cu aceste documente daca acest lucru s-a solicitat la inceput ?
Nu am fost de acord cu acesta cerinta a presedintelui de comisie deoarece am considerat ca aceste completari ar crea un avantaj incorrect al ofertantului in raport cu ceilalti participant la procedura,iar documntele trebuiau prezentate obligatoriu la depunerea ofertelor nu solicitate ulterior