avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie

O persoana in pensie de boala gr II sufera in accident in care isi pierde complet vederea .De ce dreptui beneficiaza? Trebuie sa mearga in fiecare an la reevaluare pana va ajunge la limita de pensionare.?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:13, 7 Aprilie 2014
1. De la pensie de invaliditate (de boala) se poate trece numai la pensie pentru limita de varsta cand implineste varsta standard de pensionare.

2. Comisia de expertiza medicala poate reevalua gradul de invaliditate si poate dispune, daca este cazul, sa nu se mai prezinte la verificarea periodica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gradul 2 de handicap bitter bitter Mama mea este pensionara pe caz de boala gradul II cu revizuire anuala. de asemeni ea mai beneficiaza si de indemnizatie de handicap gradul II definitiv. Poate ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata partiala, revizuire medicala cornelia radoi cornelia radoi buna ziua!as dori sa-mi raspundeti si mie,va rog frumos la cateva intrebari.este vorba despre mama mea in varsta de 55 ani care este pensionata din 2001 pe caz ... (vezi toată discuția)
Varsta la care o pensie de invaliditate gradul iii devine nerevizuibila mara57 mara57 buna ziua ! am si eu o intrebare, daca se poate sunt nascuta in 1957, aprile, am 21 de ani si 8 luni vechime pe cartea de munca, din 1999 sunt pensionata pe ... (vezi toată discuția)