avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters239118

Activitate ContSters239118

În primul rând, revocarea suspendării executării pedepsei se dispune dacă persoana condamnată nu achită obligațiile civile stabilite prin hotărârea de condamnare, deci obligațiile față de partea civilă. Din acest punct de vedere, acele obligații au fost achitate de asigurător, iar obligațiile dumneavoastră față de asigurător, așa cum au fost stabilite de instanța civilă, nu fac obiectul hotărârii de condamnare cu suspendarea executării pedepsei.
În al doilea rând, chiar articolele 84 și 86^4 din Codul penal, cele care reglementează cazurile de revocare a suspendării, mai prevăd și că neexecutarea obligațiilor civile datorată unei imposibilități obiective nu constituie motiv de revocare a suspendării.
Răspuns la discuția furt calificat
Se va stabili pentru fiecare dintre cele două infracțiuni câte o pedeapsă între limitele prevăzute de lege (art. 208-209 C.pen. pentru furt și art. 217 pentru distrugere), iar cele două pedepse vor fi contopite conform normelor privind concursul de infracțiuni (art. 33 C.pen.)
Pentru stabilirea celor două pedepse vor fi avute în vedere modul de săvârșire a faptei, persoana inculpatului și eventualele circumstanțe atenuante sau agravante.
În concluzie, cred că nu se poate da un răspuns la întrebarea dumneavoastră, dar vă puteți face o idee citind articolele din Codul penal pe care vi le-am indicat.
Răspuns la discuția Procedura vanzare actiuni
N-am fost prea atent. :)
Art. 91-109 din aceeași lege, în cazul SA. Sau, mai exact, art. 98.
Răspuns la discuția Procedura vanzare actiuni
Dacă este SRL, art. 202-203 din Legea nr. 31/1990.
În cazul infracțiunii de acces fără drept la un sistem informatic, acțiunea penală se pune în mișcare și din oficiu, motiv pentru care o eventuală retragere a plângerii de către dumneavoastră nu va avea efecte în ceea ce privește exercitarea acțiunii penale.

Pe de altă parte, dacă veți declara că persoana respectivă avea acordul dumneavoastră pentru a accesa acea corespondență, se va pune problema de ce ați formulat inițial plângerea și se va putea considera că formularea plângerii a fost un denunț calomnios (infracțiune). Personal, nu vă recomand schimbarea declarației în acest sens.
Răspuns la discuția citatie politie
Aveți dreptul de a nu da declarații - art. 70 alin. (2) C.pr.pen. Din moment ce aveți acest drept, nu ar trebui să suferiți vreo repercusiune pentru exercitarea lui.
Amenda administrativă nu constituie antecedent penal și nu apare în cazierul judiciar, ci doar în evidența operativă.
Nu este cazul unei reabilitări.
În principiu, va fi emis un mandat de aducere și se va mai acorda un termen.
Totuși, dacă sunteți inculpat, ar fi bine să mergeți la proces.
Conform art. 258 Cod penal, infracțiunea de purtare abuzivă poate avea ca subiect activ și un funcționar simplu, nu doar un funcționar public.
În cazul acesta, acțiunea penală se pune în mișcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate, iar maximul pedepsei este redus cu o treime față de cel aplicabil în cazul săvârșirii infracțiunii de către un funcționar public.
Indiferent de acordul contabilei, dacă datele respective nu corespundeau realității, fapta angajatului este una de fals în înscrisuri sub semnătură privată și constituie infracțiune, pedeapsa fiind închisoarea de la 3 luni la 2 ani sau amenda penală.
De regulă, administratorul este chemat pentru a fi audiat cu privire la asemenea fapte, ca reprezentant al societății respective.