avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 390 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Intentionez sa retrag o plangere dar mi s-a spus ca nu ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Intentionez sa retrag o plangere dar mi s-a spus ca nu se poate

Buna ziua.
Ma adresez dvs in vederea optinerii unei pareri acreditate in cazul unei plangeri depuse de mine pentru violarea corespondentei electronice. Am fost chemata la politie pentru declaratie, am relatat cum s-au intamplat lucrurile, iar persoana acuzata si-a spus si ea apoi parerea.
Mentionez ca doresc sa-mi retrag plangerea, dar mi s-a spus ca acest lucru nu este posibil, este o infractiune serioasa ceea ce a facut persoana acuzata de mine... si anume copierea si instrainarea unor mailuri personale.
Motivul pentru care doresc retragerea plangerii este ca sunt constienta ca aceasta birocractie dureaza foarte mult si intentionez sa plec din tara, in Canada pentru o perioada foarte lunga, poate chiar definitiv.
Ce ma sfatuiti sa fac? Am vreo alternativa si daca da, care este aceasta?
Multumesc anticipat.

O zi buna incontinuare.
Ultima modificare: Luni, 13 Mai 2013
David_Elena, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:37, 15 Mai 2013
Depuneti solicitare oficiala la autoritatea careia ati inteles sa adresati initial plangerea dvs in care aratati ca intelegeti sa nu mai staruiti in plangerea formulata datorita problemelor personale care va determina sa parasiti tara
In declaratie am mentionat ca nu doresc continuarea anchetei. Dupa ce persoana invinuita a depus la randul ei declaratie, mi s-a spus ca exista doar o singura metoda prin care pot termina si anume sa spun ca s-a intamplat cum a spus ea in declaratie.
Adica sa declarati ca,persoana respectiva a folosit corespondenta electronica cu acordul dv.?
Da, exact.
În cazul infracțiunii de acces fără drept la un sistem informatic, acțiunea penală se pune în mișcare și din oficiu, motiv pentru care o eventuală retragere a plângerii de către dumneavoastră nu va avea efecte în ceea ce privește exercitarea acțiunii penale.

Pe de altă parte, dacă veți declara că persoana respectivă avea acordul dumneavoastră pentru a accesa acea corespondență, se va pune problema de ce ați formulat inițial plângerea și se va putea considera că formularea plângerii a fost un denunț calomnios (infracțiune). Personal, nu vă recomand schimbarea declarației în acest sens.

Alte discuții în legătură

Retragere plangere penala GaborAlex GaborAlex Buna ziua, acum doua luni m-am certat cu fratele meu dupa care au rezultat cateva leziuni la coaste, a scos certificat, a depus plangere iar acum o luna m-am ... (vezi toată discuția)
Articolul 210(251)furt intre rude ContSters83983 ContSters83983 Buna seara!Am si eu o problema.In urma cu 6 ani am luat la mine in casa o fosta colega de facultate,in fine in luna iulie a acestui an am constatat ca aceasta ... (vezi toată discuția)
Acuzat de delapidare codreanuv2 codreanuv2 Am lucrat la pariuri si am pariat o suma de bani in timpul programului de lucru(16000 de ron) cei de acolo mau concediat mau pus sa dau declaratie si am facut ... (vezi toată discuția)