Buna ziua.
Ma adresez dvs in vederea optinerii unei pareri acreditate in cazul unei plangeri depuse de mine pentru violarea corespondentei electronice. Am fost chemata la politie pentru declaratie, am relatat cum s-au intamplat lucrurile, iar persoana acuzata si-a spus si ea apoi parerea.
Mentionez ca doresc sa-mi retrag plangerea, dar mi s-a spus ca acest lucru nu este posibil, este o infractiune serioasa ceea ce a facut persoana acuzata de mine... si anume copierea si instrainarea unor mailuri personale.
Motivul pentru care doresc retragerea plangerii este ca sunt constienta ca aceasta birocractie dureaza foarte mult si intentionez sa plec din tara, in Canada pentru o perioada foarte lunga, poate chiar definitiv.
Ce ma sfatuiti sa fac? Am vreo alternativa si daca da, care este aceasta?
Multumesc anticipat.
Depuneti solicitare oficiala la autoritatea careia ati inteles sa adresati initial plangerea dvs in care aratati ca intelegeti sa nu mai staruiti in plangerea formulata datorita problemelor personale care va determina sa parasiti tara
In declaratie am mentionat ca nu doresc continuarea anchetei. Dupa ce persoana invinuita a depus la randul ei declaratie, mi s-a spus ca exista doar o singura metoda prin care pot termina si anume sa spun ca s-a intamplat cum a spus ea in declaratie.
În cazul infracțiunii de acces fără drept la un sistem informatic, acțiunea penală se pune în mișcare și din oficiu, motiv pentru care o eventuală retragere a plângerii de către dumneavoastră nu va avea efecte în ceea ce privește exercitarea acțiunii penale.
Pe de altă parte, dacă veți declara că persoana respectivă avea acordul dumneavoastră pentru a accesa acea corespondență, se va pune problema de ce ați formulat inițial plângerea și se va putea considera că formularea plângerii a fost un denunț calomnios (infracțiune). Personal, nu vă recomand schimbarea declarației în acest sens.