Va rog sa ma ajutati in formularea unei cereri de chemare in judecata a Politiei Rutiere X. M-ai exact, in cerere nu inteleg urmatoarele:
1. In fapt..aici trebuie sa scriu cum s-a intamplat??
2. In drept..nu stiu ce incadrare juridica sa folosesc.
3. In dovedirea actiunii inteleg sa folosesc urmatoarele probe...nu am martori, doar declaratia in fata instantei...ce termen sa folosesc??
Pentru a vedea inregistrarile radarului trebuie sa contest procesul-verbal. Daca prin acestea se demonstreaza ca aveam acea viteza am sa solicit instantei modificarea sanctiunii. Dupa cum am scris, am primit de la instanta o comunicare adresa, prin care imi solicita sa depun la dosar o cerere de chemare in judecata, sa achit 20 lei taxa de timbru, si sa arat dovezile pe care se sprijina fiecare capat de cerere. Ce dovezi sa aduc eu??? Nu am martori.
OK. Daca primesc acasa, asa cum am solicitat, fotografii din care se vede clar ca aveam acea viteza imi retrag plangerea/contestatia sau solicit, daca este posibil, sa ramana doar plata amenzii fara suspendarea dreptului de conducere a autoturismului.
Intrebarea mea este: primesc acasa sau nu fotografii facute de radar asa cum am solictat, sau trebuie sa merg sa studiez dosarul?
Am fost oprit de catre un echipaj de politie in afara unei localitati, unde este o limitare de 70km/h, si am fost depistat cu 125 km/h. Am facut contestatie impotriva procesului-verbal in care am specificat ca dovezile prin care imi sustin nevinovatia le voi prezenta in instanta, si am solicitat sa primesc acasa copii ale fotografiilor facute de aparatul radar, pentru ca, am inteles, ca doar in instanta pot vedea aceste fotografii.
Dupa noul cod de procedura, am primit acasa o comunicare adresa prin care mi se solicita sa trimit la judecatorie o chemare in judecata (am sa caut un model), si sa arat dovezile pe care se sprijina fiecare capat de cerere.
Am cateva neclaritati:
1. Nu am martor, si singura dovada pe care o pot depune la dosar este declaratia mea. Aceasta poate fi cuprinsa in cerere sau trebuie trimisa separat?
2. Trebuie sa achit o taxa de timbru de 20lei. Unde se achita? Este obligatoriu sa fie in localitatea judecatoriei respective?
3. Am sa primesc acasa acele fotografii facute de aparatul radar sau pot doar sa studiez dosarul la judecatorie?
4. Faptul ca a fost specificat pe procesul-verbal doar numar de inmatriculare a masinii de politie (fara seria aparatului radar, tip, etc.) poate duce la anularea procesului-verbal?
Acel imobil nu are cadastrul si intabularea facute, drept care nu sa realizat dezbaterea mostenirii. Exista o alta cale de dobandire a acestui drept de la mostenitor sau fara intabulare si dezbatere mostenire nu se poate face nimic?
Doresc ca printr-un contract de vanzare-cumparare, sa beneficiez de dreptul de mostenitor, asupra unui imobil. Respectiva persoana este singura mostenitoare de gradul 1, care la randul ei nu are alti mostenitori de gradul 1. Mentionez ca dezbaterea mostenirii nu sa realizat, dar a trecut mai mult de 1 an de zile de la decesul propietarului. Se considera acceptare tacita a mostenirii?
Se face sau nu dezbaterea mostenirii chiar daca este singurul mostenitor? Cum trece propietatea in posesia acelei persoane? Nu trebuie sa aiba un act de mostenitor? Si acel avans nu pot sa il dau daca nu pot face un precontract de vanzare-cumparare, pentru ca inca nu este propietar (teoretic).