Am fost de citeva ori in sala de judecata si mi-a fost rusine sa-i vad pe avocati cum milogeau judecatorilor scutire de taxe in cazuri in care stiau sigur ca nu vor cistiga,ci dimpotriva odata cu taraganarea cresteau penalitatile din contracte si la final clientul lor mult mai mult pierdea(ca exemplu contestatiile la executare)iar cei doi contractanti(debitor si creditor)mai ramineau si dusmani.Acesti avocati cum se numesc oare?
Multumesc pentru sfat.Prietena mea este contrariata ca avocatul foloseste doua semnaturi,una pentru actele ce le depune ca din partea debitoarei sale,lasind sa se creada ca ar fi semnate chiar de ea si alta pe care semneaza actele mentionind "prin avocat"pe care de obicei le depune cind se prezinta in proces.Deasemenea,prietena mea stie doar ca debitoarea ar fi fugit in Germania,deoarece este urmarita de multi creditori ai firmei sale actual in insolventa,nu stie sigur daca mai traieste deoarece nu raspunde la telefonul ce-l stia.N-o poate chema la un mediator pt stingerea conflictului,nestiindu-i adresa si nici-un judecator nu vrea s-o cheme in proces,unde a fost folosit un martor mincinos care acum este urmarit penal pt.marturie mincinoasa,iar avocatului nu-i pasa ca acesta ar putea fi arestat.pune presiune pe judecatori sa termine cit mai repede sa poata intoarce executarea silita inainte de a se judeca penalul.Toate acestea pentru o suma de 7000 euro!
Bine v-am gasit!Prietena mea se judeca din anul 2009 cu o debitoare care i-a contestat executarea silita.Din anul 2011 debitoarea a fugit din tara.Prietena mea crede ca debitoarea nici nu mai traieste.Avocatul acesteia se prezinta la procese,scrie intimpinari pe care le semneaza in locul debitoarei fara sa scrie "prin avocat".Prietena mea crede ca avocatul urmareste sa intre personal in posesia imobilului executat prin intoarcerea executarii.A ridicat in fata mai multor judecatori exceptia lipsei calitatii procesuale a avocatului,dar nimeni nu-i cere sa faca dovada ca la aceasta data debitoarea mai urmareste acest lucru sau daca mai traieste.Un judecator de la tribunal a scris in hotarire ca acest lucru il cerceteaza procurorul.Prietena mea l-a reclamat si la parchet pe avocat.Procurorul a dat nup si a scris in rezolutie ca acest lucru trebuie sa-l verifice judecatorul.Va rog,daca ma puteti sfatui ceva!?Multumesc!
As dori sa cunosc citi avocati avea Romania in anul 2000 si citi are acum.Dar in 1990?Cum va reusi guvernul sa indestuleze atitia avocati,caci ei nu pleaca din tara la fel ca medicii?Cine-i mai indreapta pe copiii nostri spre alte meserii?Ce ne facem cu avocatii care ne baga mina in buzunar,ca nu mai au din ce trai?A disparut deontologia profesionala,judecatorii si procurorii sunt disperati ca nu-i mai pot sustine,la fel si executorii?Cine spune STOP facultatilor de drept,produceti atit cit este nevoie?
Va salut cu drag.Prietena mea a mai facut o gresala.A trimis la judecatorie prin posta o actiune judecatoreasca fara confirmare de primire si a urmarit pe sait daca a ajuns,aprox.2 saptamini.Vazind ca nu apare inregistrat dosarul,a mai facut niste copii si le-a mai trimis odata cu confirmare de primire.La aceasta data au fost inregistrate amindoua.Ce s-a gindit ea,a scris un e-mail judecatoriei prin care a facut cunoscuta eroarea si a solicitat conexarea celor doua dosare.Intre timp ambele au plecat prin declinarea competentei la alta judecatorie.Ea ar dori sa se ocupe doar de unul si sa renunte la celalalt dar nu stie cum sa procedeze,de moment ce ele n-au fost conexate inca.Va multumesc!