avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 908 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Stie cineva numarul avocatilor din Romania?
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Stie cineva numarul avocatilor din Romania?

As dori sa cunosc citi avocati avea Romania in anul 2000 si citi are acum.Dar in 1990?Cum va reusi guvernul sa indestuleze atitia avocati,caci ei nu pleaca din tara la fel ca medicii?Cine-i mai indreapta pe copiii nostri spre alte meserii?Ce ne facem cu avocatii care ne baga mina in buzunar,ca nu mai au din ce trai?A disparut deontologia profesionala,judecatorii si procurorii sunt disperati ca nu-i mai pot sustine,la fel si executorii?Cine spune STOP facultatilor de drept,produceti atit cit este nevoie?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 22:49, 22 Aprilie 2013
gloriprest a scris:

Cine-i mai indreapta pe copiii nostri spre alte meserii?
Ce ne facem cu avocatii care ne baga mina in buzunar,ca nu mai au din ce trai?


la prima intrebare raspunsul cred ca trebuie sa il dea parintii sau chiar ei.

la a doua intrebare cred ca solutia este angajarea unui avocat ptr reprezentare in cazul in care prindeti vreun avocat cu mana in buzunarul dvs..

asta cred ca este ultima grija a noastra, avocatii se descurca si ei cum pot.

eu reformulez intrebarea dvs. astfel:

ce ne facem cu guvernul care ne baga mana in buzunar ca nu mai are din ce trai?

gioriprest,
ce treaba are guvernul cu avocatii? Avocatura e profesie liberala - avocatii nu sunt sponsorizati cu bani de la buget. Avocatii platesc taxe la stat, nu isi incaseaza prea curand banii cand sunt desemnati sa preia cauze “din oficiu” sau in baza legii pentru ajutor public judiciar; sunt o multime de clienti pe care avocatii i-au “pasuit” si nu si-au mai incasat onorariile pentru ca nu aveau ce executa silit.

Avocatul nu baga mana in buzunarul nimanui. Se incheie un contract intre avocat si client. Clientul e liber sa negocieze si e liber sa ceara, sau ba, chitanta pentru fiecare leu platit avocatului. Daca nu negociaza si nu impune sa i se elibereze chitanta e vina lui, practic. In contracte nu se (mai) merge “pe intelegeri verbale” - totul trebuie scris.

Altii se plang ca sunt prea putini procurori - plangerile lor isi asteapta randul luni in sir.
Altii se plang ca sunt prea putini judecatori - acestia nu au, fizic, timp sa studieze zeci de dosare.
Procurorii si judecatorii sunt tot dintre absolventii facultatilor de drept si nu-i “sustin” pe avocati nici financiar nici altfel.

Cati avocati au fost in 1990 si cati sunt acum... nu stiu. Cati sunt acum puteti afla de pe site-ul UNBR, eventual - adunati numarul avocatilor din fiecare barou.
A se impune o "limita" e contrar Conventiei Europene pentru Drepturile Omului - fiecare individ e liber sa isi aleaga profesia/meseria.

hahaha,tare faza asta cu guvernul care sustine avocatii.gioriprest hai sa iti spun si eu in completare cateva lucruri:
1.din suma care o incaseaza avocatul de la client 30% pleaca catre stat si baroul din care face parte
2.azi iei de la client 5000 ron pentru un proces care dureaza 5 ani.cum amortizezi tu acea perioada de timp?
3.avocatii care sunt solicitati (pardon,obligati) sa fie pe listele de oficii isi vad banii cam la un an distanta din momentul in care au fost si au acordat asistenta juridica.sa iti spun cat primesc avocatii pentru judecarea unei masuri privative de libertate? 100 lei.imagineaza-ti sa mergi tu azi sa raspunzi pentru libertatea unui om,pentru 100 de lei,care oricum ii vezi peste 5-6 luni si care in momentul in care ii primesti,iti sunt si ei impozitati:)

astea ti le-am spus nu pentru a ne plange noua de mila avocatilor ci pentru a deschide putin ochii vostri,ai oamenilor care mai nou ganditi "avocatul imi baga mana in buzunar".

p.s. :la avocat ajungi ca ai actionat dupa cum ai judecat tu intr-o anumita problema.din moment ce ai nevoie de avocat inseamna ca nu ai judecat bine.atunci lasa-l pe el sa actioneze si asteapta-te sa iti si ia bani pentru asta.
gloriprest a scris:

As dori sa cunosc citi avocati avea Romania in anul 2000 si citi are acum.Dar in 1990?

In 1990 erau 2.953 avocati. In 2000 aveam 34.567, iar in 2013 sunt 345.678 avocati.
Cum va reusi guvernul sa indestuleze atitia avocati,caci ei nu pleaca din tara la fel ca medicii?

Ca si pana acum. Guvernele isi aduc contributia la a da de lucru avocatilor, la a aglomera instantele prin faptul ca ele, guvernele si institutiile statului, de multe ori nu respecta legislatia nationala si europeana iar cei nedreptatiti actioneaza institutiile statului si guvernul in judecata.
Mai pleaca si juristi in strainatate, dar mai putini decat alte categorii profesionale tocmai pentru ca au de lucru suficient aici in Romania.
Cine-i mai indreapta pe copiii nostri spre alte meserii?
Parintii si profesorii pot sa-i ajute pe copii sa-si aleaga meseriile cele mai potrivite cu aptitudinile lor, cu cerintele pietii fortei de munca, traditii, interese.. .
Ce ne facem cu avocatii care ne baga mina in buzunar,ca nu mai au din ce trai?

Am auzit de avocati care mai conduc sub influienta alcoolului, care sunt cercetati si chiar condamnati pentru trafic de influienta, dare de mita s.a.m.d. dar nu am auzit pana acum ca vreun avocat sa fie "hot de buzunare"!
A disparut deontologia profesionala,judecatorii si procurorii sunt disperati ca nu-i mai pot sustine,la fel si executorii?

Nu, nu a disparut. Vreau sa cred ca majoritatea magistratilor sunt oameni corecti si verticali. Sunt cazuri mediatizate intens de magistrati ce incalca legea, ce sunt cercetati, ce asculta de comenzi politice..., dar asta e, nu exista padure fara uscaturi. Din cauza unui copac este posibil sa nu vedem padurea!
Cine spune STOP facultatilor de drept,produceti atit cit este nevoie?

De ce sa se spuna stop facultatilor!? Cu cat sunt mai multi oameni scoliti la nivel universitar cu atat putem face fata mai usor provocarilor, cu atat pretul pe care sunt nevoiti justitiabilii sa-l plateasca acestor profesionisti va fi mai mic datorita concurentei, cu atat ei se vor pregati profesional mai bine pentru a face fata concurentei in interiorul breslei...
Sper ca nu va place cum suntem reprezentati de uneori in institutiile romanesti, europene sau internationale, de unii care au terminat liceul dupa ce au ajund in functie, care nu cunosc o limba straina ori si mai rau, nu cunosc bine limba romana, care nu au habar de legislatie pentru ca aceasta nu prea se face in scoala primara pe care au absolvit-o, diploma de licenta fiind obtinuta prin posta fara sa stie macar unde este universitatea pe care spun unii ca au absolvit-o.
Am fost de citeva ori in sala de judecata si mi-a fost rusine sa-i vad pe avocati cum milogeau judecatorilor scutire de taxe in cazuri in care stiau sigur ca nu vor cistiga,ci dimpotriva odata cu taraganarea cresteau penalitatile din contracte si la final clientul lor mult mai mult pierdea(ca exemplu contestatiile la executare)iar cei doi contractanti(debitor si creditor)mai ramineau si dusmani.Acesti avocati cum se numesc oare?

Alte discuții în legătură

Procuror criminalist myryam myryam Doresc sa devin procuror criminalist,dar nu stiu ce studii sa urmez,este clar ca facultatea de drept dar ce specializare si masterul in ce domeniu si daca ... (vezi toată discuția)
In ce ramura de drept se castiga mai bine lautz lautz Salutare, Adresez si eu o intrebare specialistilor in domeniu. In ce ramura de drept se castiga cel mai bine ca avocat? Multumesc (vezi toată discuția)
Sng - meritã încercat !! zz-man zz-man Sng înseamnă ªcoala Naţională de Grefieri şi puteţi ajunge grefieri. Sunt unul care încearca an de an la INM - până acum fără succes. Anul ... (vezi toată discuția)