gloriprest a scris:
As dori sa cunosc citi avocati avea Romania in anul 2000 si citi are acum.Dar in 1990?
In 1990 erau 2.953 avocati. In 2000 aveam 34.567, iar in 2013 sunt 345.678 avocati.
Cum va reusi guvernul sa indestuleze atitia avocati,caci ei nu pleaca din tara la fel ca medicii?
Ca si pana acum. Guvernele isi aduc contributia la a da de lucru avocatilor, la a aglomera instantele prin faptul ca ele, guvernele si institutiile statului, de multe ori nu respecta legislatia nationala si europeana iar cei nedreptatiti actioneaza institutiile statului si guvernul in judecata.
Mai pleaca si juristi in strainatate, dar mai putini decat alte categorii profesionale tocmai pentru ca au de lucru suficient aici in Romania.
Cine-i mai indreapta pe copiii nostri spre alte meserii?
Parintii si profesorii pot sa-i ajute pe copii sa-si aleaga meseriile cele mai potrivite cu aptitudinile lor, cu cerintele pietii fortei de munca, traditii, interese.. .
Ce ne facem cu avocatii care ne baga mina in buzunar,ca nu mai au din ce trai?
Am auzit de avocati care mai conduc sub influienta alcoolului, care sunt cercetati si chiar condamnati pentru trafic de influienta, dare de mita s.a.m.d. dar nu am auzit pana acum ca vreun avocat sa fie "hot de buzunare"!
A disparut deontologia profesionala,judecatorii si procurorii sunt disperati ca nu-i mai pot sustine,la fel si executorii?
Nu, nu a disparut. Vreau sa cred ca majoritatea magistratilor sunt oameni corecti si verticali. Sunt cazuri mediatizate intens de magistrati ce incalca legea, ce sunt cercetati, ce asculta de comenzi politice..., dar asta e, nu exista padure fara uscaturi. Din cauza unui copac este posibil sa nu vedem padurea!
Cine spune STOP facultatilor de drept,produceti atit cit este nevoie?
De ce sa se spuna stop facultatilor!? Cu cat sunt mai multi oameni scoliti la nivel universitar cu atat putem face fata mai usor provocarilor, cu atat pretul pe care sunt nevoiti justitiabilii sa-l plateasca acestor profesionisti va fi mai mic datorita concurentei, cu atat ei se vor pregati profesional mai bine pentru a face fata concurentei in interiorul breslei...
Sper ca nu va place cum suntem reprezentati de uneori in institutiile romanesti, europene sau internationale, de unii care au terminat liceul dupa ce au ajund in functie, care nu cunosc o limba straina ori si mai rau, nu cunosc bine limba romana, care nu au habar de legislatie pentru ca aceasta nu prea se face in scoala primara pe care au absolvit-o, diploma de licenta fiind obtinuta prin posta fara sa stie macar unde este universitatea pe care spun unii ca au absolvit-o.