Poate o societate pe actiuni sa aiba calitatea de asociat intr-o societate agricola (infiintata in baza Legii nr. 36/1991) si acest lucru in baza unei cesiuni de parti sociale?
Doresc sa infiintez un x SRL format din urmatorii asociati: un SA, un SRL, un PFA, o societate agricola, o Intreprindere Individuala si o persoana fizica. X SRL il infiintez pentru ca apoi sa cer recunoasterea lui ca grup de producatori agricoli. Din punctul de vedere al Masurii 142 ii pot uni pe toti cei de sus in acest srl, in timp ce din punct de vedere al Registrului Comertului nu au ce cauta aici PFA-ul si II-ul, ele fiind infiintate prin OUG 44/2008. Ce fac cu ei? De ce nu pot fi asociati?
Am un contract cadru de vanzare-cumparare comerciala, in obiectul caruia stipulez ca voi vinde marfuri in cantitatile, sortimentele, pretul precizat in facturile fiscale emise, acestea constituind anexe la contract. Banca doreste sa am acoperire non-stop, adica sa am in fiecare contract creanta certa, lichida si exigibila sau sa precizez un minim pe care cumparatorul sa se obige sa mi-l cumpere. E de preferat sa am anexe sau acte aditionale la contract pentru tot ce vand, nu sunt de ajuns facturile fiscale semnate de delegatii cumparatorului alaturi de contractul cadru? (practic si in anexe sau actele aditionale as putea trece exact ce e in facturi, doar ca primele ar fi semnate de reprezentantul legal al societatii, nu de delegati, ca in facturi)
Debitorul unei creante certe, lichide si exigibile, in baza unui Contract de vanzare-cumparare comerciala imi tot promite ca-mi va achita debitul dupa ce-si va primi banii de la APIA. Ce act, contract as putea face astfel incat sa implic APIA sa-mi plateasca mie direct debitul?