avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Activitate Geta_C

Activitate Geta_C

Nu este vorba de un drum national, intr-adevar, ci de unul comunal (drumul principal din sat). Acesta a fost asfaltat in urma cu vreo 4-5 ani, exceptand respectiva panta, care, pe langa ca nu se poate curata corespunzator, este intr-o stare jalnica.

Intre timp, am vorbit cu cei de la primarie si au intors toata treaba impotriva noastra, cum ca ar fi trebuit sa oprim sa aruncam noi nisip pe drum, daca era inghetat..plus ca sotul a primit si avertisment pentru ca, cica, nu a adaptat viteza conditiilor de drum (noi avand cam 10 km/h cand am pornit inspre rigola)..ca, de!, daca ne-a trebuit sa intram in sant, sa ne si pedepseasca cu ocazia asta.

Va multumesc mult pentru raspuns, data viitoare (care sper ca nu va mai veni), am sa tin cont de sfaturile dumneavoastra..macar la nivel de pus problema, daca nu si actionat in consecinta.

O zi buna!
Buna!

As avea o intrebare, poate prosteasca, dar aseara cand ne intorceam acasa, am coborat o panta (locuim la 9 km de oras), foarte incet, pana am ajuns in curba direct intr-o rigola, cu jumatatea dreapta a masinii.

Indignarea mea este faptul ca s-a petrecut pe o zapada de 3 cm (inghetata, ce e drept)!!! Autoritatile locale cunosc foarte bine situatia pantei resepctive (este destul de abrupta) insa nu se ia nicio masura pentru curatarea/asigurarea acesteia.

Stiu ca suntem probabil o minoritate cei care facem naveta la oras, dar nu se poate lua nicio masura pentru despagubiri impotriva celor responsabili cu intretinerea curateniei pe drumuri, avand in vedere ca rigola nu detine RCA, iar accidentul s-a produs din cauza necuratarii drumului?

Tin sa mentionez ca singura data cand a mai nins serios la noi iarna aceasta, utilajul a venit dupa doua zile, zapada avand cel putin 15 cm inghetati bine.
Oare sunt absurda pentru faptul ca nu mi se pare normal sa platesc daune pentru lipsa efectuarii unui serviciu deja platit catre autoritati?

Va rog, ajutati-ma, daca exista vreo cale de scapare..chiar daca nu se poate obtine nimic de la autoritati/responsabili, macar sa fim luati in serios!

Va multumesc!
Răspuns la discuția Mostenire vs. testament
Ma scuzati ca intervin (in afara subiectului). Referitor la declaratiile de acceptare a mostenirii: tatal meu a decedat in urma cu 6 luni si ni s-a spus ca in termen de 2 ani este indicat sa facem succesiunea, pentru ca apoi intervin..ceva taxe.
Vroiam sa va intreb, daca sunteti draguti, aceste declaratii trebuie facute, sa inteleg, la mai putin de 1 an de la data mortii..si au vreo legatura cu succesiunea?

Va multumesc!
Va multumesc mult pentru raspuns! Nu aveam pana acum certitudinea "oficiala", pe care tocmai mi-ati oferit-o. O zi buna!
Buna seara! Sunt studenta, beneficiara de pensie de urmas dupa tatal meu, si am auzit/citit ca s-a modificat un articol din vechea lege a pensiilor, care nu permitea cumularea pensiei de urmas cu veniturile provenite din activitati profesionale, daca acestea depaseau 1/4 din salarul mediu brut pe economie. As dori sa ma angajez, fapt pentru care ma intereseaza daca este adevarat faptul ca doar la sotii beneficiari de pensie de urmas se mai impune o limita a veniturilor profesionale. Am gasit diferite variante, ori copiii in discutie trebuiau sa fie orfani de ambii parinti pentru a cumula pensia cu salarul, ori veniturile nu trebuiau sa depaseasca 35% din salarul mediu brut, ori restrictia se aplica numai la soti. Va rog frumos, daca se poate, sa ma lamuriti si pe mine cu varianta finala. Va multumesc!