avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 378 soluții astăzi
Forum Activitate adinamanuela62

Activitate adinamanuela62

Răspuns la discuția ASOCIAT UNIC-ANGAJAT PE FIRMA LUI
fiind asociat unic si administrator, cred ca voi lua numai cele 42 de zile(aproximativ sau cel putin) de concediu pentru sarcina, apoi vre-o luna concediu crestere copil pana la un an si apoi ma intorc la serviciu si o sa primesc acel stimulent de insertie. Intrebarea mea era: pe perioada cat nu sunt la serviciu adica aproximativ 3 luni mai pot semna actele de la firma in calitate de administrator (nu primesc indemnizatie)
dividende+venituri supuse impozitului pe venit sa nu depaseasca 3000lei sau numai veniturile din salarii? Si alta problema, am inteles ca la primarie iti cere decizia de suspendare a contractului ori atunci cum sa mai realizezi venit? Multumesc mult de tot pentru raspuns.
Deci cum spuneam si anii trecuti sunt asociat unic, administrator si salariat cu timp prtial de 2ore/zi. Sunt insarcinata si vreau sa stiu dc o sa beneficiez de concediu crestere copil avand doar 2ore/zi, ce venituri intra la calculul indemnizatiei avand in vedere ca iau si salariu si dividende, dc mai pot ramane salariat deoarece venitul pe an este sub 3300, dar ce frac daca incasez si dividende sau mai bine zis daca mai pot incasa in acel an de crestere copil?
am urmatoarea problema: administratorul a imprumutat firma iar la acest moment exista numerar in casierie dar nu stiu cat pot elibera zilnic pentru a returna imprumutul ( care in total este de cca 50 000lei), daca este un plafon maxim zilnic de eliberare numerar catre o persoana fizica. Daca se poate indica si legea/articolul. Va multumesc.
in cat timp de la aparitia modificarii tb transmis revisal? multumesc pt toate raspunsurile
s-a facut contract de cesiune de parti sociale.
Etapele au fost:
-schimbare denumire firma
-atragere in societate asociat unic nou
-retragere din societate asociat unic vechea firma
-cesionare parti sociale catre noul asociat
-revocare vechi administrator (asociat unic0
eu tot nu inteleg ce este de facut...cazul unui srl cu asociat unic, transferat altui asociat unic si schimbare denumire firma, salariatii preluati in totalitate,ce tb facut concret?
-se face act aditional
-cum se face aceasta schimbare in revisal?
Am inteles ca se poate asociat unic si salariat dar intrebam dc e posibil sa cumuleze cele trei adica asociat unic-administrator si salariat sau tb sa fie altcineva administrator?
Cu scuzele de rigoare mai intreb inca odata, ca unii spun intr-un fel altii in altul...deci se poate in acelasi timp asociat unic-administrator si salariat la societatea ta SRL?
cum se procedeaza in luna in care iti este anulata inregistrarea TVA, pt ca 1/2 luna tb sa inregistrezi cu TVA si cealalta fara, cum se inchide 4424 (eu avand numai facturi primite)