avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 950 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA cerere anulare a inregistrarii in scopuri de TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

cerere anulare a inregistrarii in scopuri de TVA

Buna ziua,mi-am trimis contabila sa depuna o cerere de anulare a inregistrarii in scopuri de TVA la Administratia Finantelor Publice sector 6; pe data de 10.02.2012
mi-a dat telefon si mi-a zis ca a fost acolo,ca nu i-a primit cererea si ca a aparut o noua decizie in care se specifica ca nu se mai depun cererile in perioada 01-10 a lunii, ci numai a trimestrului urmator ( ca urmare pot depune cererea abia in luna
aprilie ).Am cautat pe net, dar nu gasesc o astfel de decizie,stiti cumva despre ce este vorba?Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: adinamanuela62 , utilizator 18:48, 12 Mai 2012
Da, am patit si eu la fel, mi s-a precizat ca cererea de anulare tva este corelata cu raportarea tva trim/luna deci daca sunteti cu decontul de tva la trim.si anularea inregistrarii tva se face la trim.Cererea se depune pana in 10.04.2012 si decontul de tva pana in 25.04.2012.
Multumesc frumos pentru raspuns.
Solicitarea se poate depune la organele fiscale competente între data de 1 și 10 a fiecărei luni următoare perioadei fiscale aplicate de persoana impozabilă în conformitate cu prevederile art. 156^1.

daca perioada fiscala este trimestrul calendaristic, solicitarea se poate depune intre 1 si 10 aprilie.
cum se procedeaza in luna in care iti este anulata inregistrarea TVA, pt ca 1/2 luna tb sa inregistrezi cu TVA si cealalta fara, cum se inchide 4424 (eu avand numai facturi primite)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reglementari tva IOANBRADEA IOANBRADEA Buna ziua! Va rog sa ma ajutati si pe mine cu o problema: Pana in data de 24 aprilie 2014 am fost platitor de TVA, iar la acea data am primit Decizia privind ... (vezi toată discuția)
Ultimul decont de tva zelinutza zelinutza Buna seara! Incepand cu luna februarie am primit decizia de scoatere din evidente ca platitor de tva, asta in urma depunerii declaratiei 096. Ultimul decont de ... (vezi toată discuția)
Iesire platitor tva tampau gabriela tampau gabriela SC a avut codul de tva anulat din oficiu din 01.10.2012( motivul fiind depunerea a 2 declaratii trimestriale cu 0 ) . Din 01.01.2013 s-a facut cerere pentru ... (vezi toată discuția)