Cum se poate inchide activitatea unui PFA, comert cu amanuntul in magazin nespecializat de produse nealimentare, care detine marfa in stoc dar este achitata catre furnizori?
Ce impozite se platesc?
Se pot face reduceri de preturi si cum se scade aces procent din contabilitatea, partida simpla?
Buna ziua,
in baza legii pensiilor 263/2010, unei persoane fizice autorizate care este pensionata anticipat partial, datorita depasirii venitului brut realizat pe anul 2011 prevazut de art. 6 alin. 1 pct. IV, s-a decis recuperarea pensiei necuvenite pe anul 2011, datorita incalcarii prevederilor art. 114 alin 1 lit b.
Credeti ca este normal sa se recupereze pensia pe anul 2011 deoarece venitul brut al PFA a fost stabilit in luna Ianuarie 2012 dupa incheierea bilantului si prin depunerea la anaf a formularului D200. Nu ar trebui sa se recupereze pensia platita necuvenit pe anul 2012 pentru ca la sfarsitul anului 2011 sa stabilit ca venitul brut a depasit pragul stabilit de lege si din acel moment, ianuarie 2012 daca persoana in cauza cunostea legea, trebuia sa solicite suspendarea pensiei.
Multumesc anticipat.
Buna ziua,
Va rog sa imi spuneti cum si de unde pot obtine un document din care sa reiasa ce suprafata de teren au avut bunicii in curte inainte de 1986 cand regimul comunist le-a luat din ea pentru a trece un DN, fara ai despagubii.
M-am adresat primariei cu o cerere in acest sens dar raspunsul a fost uluitor, "suprafata de teren este cea trecuta in titlui de proprietate ca teren intravilan construibli", dar titlul de proprietate a fost emis dupa 1990 si are ca suprafata de teren intravilan exact suprafata care este acum in curte.
Cum pot afla ce suprafata a fost initial.
Buna ziua,
o structura abilitata a statului aplica o amenda autoritatii contractante pentru nerespectarea termenelor de publicare a anuntului de atribuire, iar in urma unei cercetari administrative responsabilul achizitiei este vinovat si se decide recuperarea prejudiciului.
Va rog sa imi spuneti daca in baza legislatiei in vigoare (si care este aceasta) se poate anula aceasta decizie a comisiei de cercetare administrativa si cum se poate actiona in judecata aceasta decizie.