Am nevoie de un mic ajutor in vederea intocmirii unei cereri de chemare in judecata. Ideea e ca doresc sa chem in judecata un srl. In 2009 am semnat un antecontract de vanzare prin notar cu societatea comerciala, eu mi-am indeplinit absolut toate obligatiile mentionate in acel contract si doresc sa chem in judecata srl-ul pentru incheierea actului definitiv de vanzare-cumparare, deoarece administratorul srl-ului refuza. Ma poate ajuta cineva cu un model de plangere sau cerere ....cui sa fie adresata...procurorului sau parchetului de pe langa tribunalul X, daca trebuiesc mentionate articole de lege in cerere sau in plangere etc..
As aprecia mult un ajutor venit din partea cuiva avizat.
Buna ziua,
Am o nelamurire legat de un contract de leasing ce l-am finalizat recent. Leasingul nu e pe firma mea, l-am preluat (pe persoana fizica) de la o societate comerciala care intre timp a fost vanduta unei persoane din alta localitate si care e de negasit. Cand am preluat masina, am incheiat cu administratorii societatii un act notarial la birou de notariat (antecontract de vanzare-cumparare) in care ei se obligau sa nu instraineze sub nici o forma catre nici o alta persoana sau societate contractul de leasing, drepturile de proprietate, etc. urmand ca la efectuarea ultimei plati catre societatea de leasing masina sa-mi revina mie. Masina am preluat-o in iunie 2009 iar ei au vandut societatea in 2010 fara a ma notifica in vre-un fel. din 2009 si pana in prezent eu am efectuat absolut toate platile catre firma de leasing, iar leasingul a fost incheiat, masina si actele sunt acum la mine. In toata aceasta perioada, fostii proprietari au pastrat stampila firmei si au parafat toate actele si notificarile primite de la firma de leasing. Problema e ..cum pot face acum transferul de proprietate? Am discutat cu un avocat care mi-a spus ca fostii administratori ai societatii pot fi trasi la raspundere in baza acelui act notarial... as dori si alte pareri sau solutii..cum as putea sa devin proprietarul masinii.
Multumesc anticipat
Multumesc tuturor pentru raspunsuri si promptitudine.
Plata am efectuat-o la presiunile executorului + amenintari ca va fi declarata ca fiind furata la politie in cazul in care nu voi efectua plata. Nu mi-a eliberat o factura pentru aceasta plata, insa ea se regaseste in desfasuratorul de plati pe care l-am cerut de la firma de leasing, in care figureaza aceasta suma ca fiind in valoare de 3000 de lei, taxa de executare.
In momentul in care au declansat acea asa zisa procedura de executare silita, figuram cu o restanta de aproximativ 2500 lei (restanta rate + penalitati) dintr-o valoare totala de 7400lei.
Adica, in perioada mai 2011 - ianuarie 2012 (data de finalizare a contractului de leasing) mai aveam de achitat aproximativ 7400 lei. Leasingul l-am incheiat la timp, insa am dubii in ceea ce priveste taxa aceea de executare de 3000 lei pentru ca in total am platit 10.400 lei.
nu, e vorba de suma de 3000 de lei, facturata ca si taxa de executare.
Buna ziua,
Am o nelamurire legat de o executare silita, am avut un contract de leasing auto iar pe la inceputul anului 2011 am intampinat ceva probleme, in sensul ca am suspendat activitatea firmei si am renuntat la plata facturii casco, pentru a putea achita ratele de leasing auto. Ratele de leasing au fost achitate la timp, insa din acele rate firma de leasing a tras periodic rata casco si asa am ajuns cu o restanta de 2500 de lei la rata, pentru care au inceput procedura de executare silita. Executorul judecatoresc nu s-a prezentat cu un ordin judecatoresc de executare, ci doar cu amenintari si somatii de a preda masina. Intre timp am achitat toate creantele, insa mi-au cerut sa achit si taxa de executare silita in valoare de 3000 de lei, pe care am achitat-o. Intrebarea mea e...aveau dreptul sa ceara aceasta taxa, avand in vedere ca nu s-au prezentat cu un ordin judecatoresc de executare silita? De fapt acel ordin nici nu exista.
Mentionez ca leasingul l-am incheiat, insa doresc o parere avizata, inainte de a depune o plangere la OPC impotriva firmei de leasing.
Multumesc anticipat.