avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 852 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cerere de chemare in judecata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cerere de chemare in judecata

Am nevoie de un mic ajutor in vederea intocmirii unei cereri de chemare in judecata. Ideea e ca doresc sa chem in judecata un srl. In 2009 am semnat un antecontract de vanzare prin notar cu societatea comerciala, eu mi-am indeplinit absolut toate obligatiile mentionate in acel contract si doresc sa chem in judecata srl-ul pentru incheierea actului definitiv de vanzare-cumparare, deoarece administratorul srl-ului refuza. Ma poate ajuta cineva cu un model de plangere sau cerere ....cui sa fie adresata...procurorului sau parchetului de pe langa tribunalul X, daca trebuiesc mentionate articole de lege in cerere sau in plangere etc..
As aprecia mult un ajutor venit din partea cuiva avizat.
Cel mai recent răspuns: Florica Poputa , Avocat 13:17, 6 Iunie 2012
In primul rand vedeti sa nu fi trecut mai mult de 3 ani de la data incheierii antecontractului de vanzare. Cand trebuia incheiat actul conform antecontractului?
In al doilea rand nu este vorba despre procuror/parchet. Este o actiune civila introdusa la judecatorie.
Stimat forumist,

Fără supărare, dar acțiunile în justiție, din punctul meu de vedere, nu pot fi demarate într-un astfel de mod, neprofesionist, fără a se vedea obligațiile asumate de părți, circumstanțele cazului.

Dintr-o primă vedere, ar putea fi, ca primă observație și ca o ipoteză, un litigiu între profesioniști având calitatea pârâtului de SRL. Într-un astfel de litigiu poate fi necesară și procedura concilierii directe.

Pur și simplu, sunt prea multe variabile pentru a vă da un răspuns corect, iar eu, personal, nu sunt adeptul modelelor de cereri, fiind un mod, repet, neprofesionist de a rezolva un caz.

Cu stimă.
Ce termen ati stipulat in precontract ca fiind data perfectarii actelor?De la aceasta data se calculeaza prescriptia.Nu exista retete, fiecare caz are specificiul lui.
este necesar sa indepliniti in prealabil procedura concilierii directe, conform art. 720 indice1 Cod proc civ. Trebuie sa vedeti ce se intampla, poate aceasta societate isi va indeplini de buna voie obligatiile. Dupa ce ati demarat aceasta procedura, avand in vedere refuzul societatii de a-si indeplini obligatiile contractuale care ii incumba, va indreptati cu actiune la instanta.
Nu exista un model tip, trebuie sa formulati cererea introductiva si sa o motivati incat sa nu fie respinsa.
Aveti nevoie de toate datele spetei, care sa fie confirmate cu documente justificative.
Pentru mai multa siguranta, va sfatuiesc sa contactati un avocat profesionist care sa se ocupe de problema. Este enevoios sa introduceti dvs cererea, trebuie sa se stabileasca instanta competenta din punct de vedere material, teritorial, fiind o actiune civila, si nu penala. Apoi timbrajul...s.a.m. Daca o faceti de capul Dvs s-ar putea sa tergiversati judecata, riscand o declinare de competenta, si ceea ce e mai important implinirea unei prescriptii, care v-ar putea impiedica sa mai perfectati contractul de vanzare-cumparare in forma autentica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Model conciliere prealabile Cristianna Cristianna Buna ziua!As dori un model de conciliere prealabila,pentru o actiune in pretentii comerciala.De asemenea as mai avea urmatoarea intrebare:cum fac dovada in ... (vezi toată discuția)
Procedura medierii gabrieladina gabrieladina am introdus o cerere de chemare in judecata, 2 saptamani mai tarziu am primit citatia. In citatie este aratat locul si ora judecatii precum si\"CU MENTIUNEA ... (vezi toată discuția)
Reconventionala..... geo26 geo26 buna ziua! as vrea sa mi impartasiti opiniile dumneavostra fata de situatia urmatoare: -am depus intampinare si reconventionala la cererea de chemare in ... (vezi toată discuția)