avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Activitate Simona18

Activitate Simona18

Buna ziua! Sunt parat intr-un dosar de concurenta neloiala.
1. Reclamantul a depus la dosar un act aditional la contractul individual de munca care l-a sectiunea salariat apare numele meu dar este semnat de secretara lui. Un alt act, respectiv cererea mea de demisie are modificata data de la care incepe sa-si faca efectul demisia cat si data din subsolul documentului, ambele nefiind modificate de mine ci de reprezentantul firmei care face reclamatia. Care sunt cele mai eficiente mijloace prin care pot combate falsurile lui? Avand in vedere ca face uz de falsuri mi-e teama sa nu recurga si la martori mincinosi.
2. Minte spunand ca a gasit in firma lui o carte de vizita de a mea pe care eu o dadeam clientilor lui. Cum as putea dovedi ca minte? Eu am facut acea carte de vizita la cateva luni dupa ce mi-am dat demisia. Cum ma pot apara fata de acest argument?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Buna ziua! Sunt parat intr-un dosar de concurenta neloiala.
1. Reclamantul a depus la dosar un act aditional la contractul individual de munca care l-a sectiunea salariat apare numele meu dar este semnat de secretara lui. Un alt act, respectiv cererea mea de demisie are modificata data de la care incepe sa-si faca efectul demisia cat si data din subsolul documentului, ambele nefiind modificate de mine ci de reprezentantul firmei care face reclamatia. Care sunt cele mai eficiente mijloace prin care pot combate falsurile lui? Avand in vedere ca face uz de falsuri mi-e teama sa nu recurga si la martori mincinosi.
2. Minte spunand ca a gasit in firma lui o carte de vizita de a mea pe care eu o dadeam clientilor lui. Cum as putea dovedi ca minte? Eu am facut acea carte de vizita la cateva luni dupa ce mi-am dat demisia. Cum ma pot apara fata de acest argument?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Răspuns la discuția Concurenta neloiala
Am demisionat de la o firma de transport international persoane. M-am gandit sa fac pe cont propriu transport de persoane pe aproximativ aceeasi ruta . Pentru inceput am realizat o carte de vizita si am distribuit-o pentru a vedea daca merge piata. Nu am realizat transport de persoane pana acum insa sunt dat in judecata de firma la care am lucrat pentru concurenta neloiala pe motiv ca ii fur clientii (minte spunand ca ofeream cartile mele de vizita clientilor lui inca de cand lucram in firma lui - precize faptul ca in perioada cat am fost angajat la el nici nu ma gandeam sa fac lucrul acesta).
Deci sunt dat in judecata pentru concurenta neloiala si pentru incalcarea contractului de confidentialitate. Concurenta nu am avut cum sa-i fac (nu am facut transport persoane, nu am societate de transport) si clauza de confidentialitate care spune ca "salariatul se obliga ca 2 ani de la incetarea contractului de munca sa pastreze confidentialitatea informatiilor, datelor si documentelor cu care a luat contact pe care directa sau incidental". Ei spun ca utilizez informatiile de care am luat cunostinta ca si angajat al societatii lor si obtin venituri in interes personal de pe urma acestor informatii. Mi se pare mie sau sunt niste aberatii cele declarate de ei, nu am voie sa folosesc aptitudinile pe care mi le-am dobandit pe perioada cat am profesat la firma lor caci acestea sunt singurele informatii pe care le-as putea folosi ca sa obtin venituri in interes personal.
La dosar au anexat contractul meu de munca (ale carui anexe sunt incomplete- pe toata durata contractului de munca a jonglat cum a vrut cu acest contract de munca) si copie dupa acea carte de vizita prin care intentionam sa testez piata.
Cum pot ataca toate minciunile din cererea lui de chemare in judecata? Data de pe cererea mea de demisie este modificata de ei (au anexat-o la dosar si se vede clar ca a modificat de doua ori data) si nu mi-au platit salariul pe ultima luna (sigur statul de plata pe ultima luna ei l-au semnat in fals) si o anexa a contractului de munca pusa la dosar nu este semnata de mine. Imi vine greu sa cred ca cu asemenea minciuni si falsuri se poate intemeia un proces, o actiune de raspundere delictuala.

Răspuns la discuția REABILITARE
Buna seara!
Ma intereseaza sa formulez si sa depun o cerere de reabilitare pentru sotul meu. Nu am studii juridice insa din motive financiare as incerca sa depun singura aceasta cerere, insa nu exclud varianta de a apela la serviciile unui avocat.
Sotul are o condamnare cu suspendare de 2 ani din anul 2001. Dorim sa emigram in alta tara iar dosarul lui ne impiedica in acest sens.
1. Cum trebuie formulata cererea?
2. Cum pot face rost de dosarul penal, sentinta judecatoreasca, chitanta care face dovada platii daunelor? Am fost la arhiva judecatoriei si a tribunalului dar nu gasesc nici un dosar pe numele lui.
3. Se poate reprezenta singur la procesele ce vor urma?
4. Care ar fi termenul mediu de obtinere a hotararii? (ne intereseaza pentru obtinerea vizei de imigrare)
5. Dupa obtinerea hotararii trebuie sa facem o sesizare la politie pentru a sterge tot din cazier sau se face de la sine?

Multumesc pentru timpul acordat!