prin instanta, dar cotele care se vor stabili de instanta care ar fi?
cat ii mai revine nepoatei si cat sorei in cazul instantei?
Tatal meu a murit in ianuarie 2012. In urma lui au ramas mama, sora mea si eu.
Tatal meua facut un testament nepoatei mele.
"Las dreptul meu devalmas de 1/2 din urmatorul imobil, compus in intregul sau din: suprafata cca....teren , impreuna cu o casa de locuit nepoatei mele de fiica.
Imobilul descris mai sus a fost dobandit de mine prin cumparare din fonduri comune in timpul casatoriei.
Declar ca sunt casatorit , am doi fii si mi s-au adus la cunostinta dispozitiile legale cu privire la rezerva succesorala a sotiei supravietuitoare (legea 319/1944) precum si a descendentilor (art. 841 C Civil)".
Intrebarea este care sunt cotele de succesiune ale fiacaruia, avand in vedere ca a intervenit in cadrul succesiune si nepoata mea.
Care sunt reductiunile legatelor?
daca tatal meu a lasat nepoatei 1/2 din dreptul devalmas teren 270 mp curti constructii impreuna cu o casa cu parter si etaj situate in intravilanul mun. Curtea de Arges, taxa de timbru estimata cam la cat ar ajunge? sau cine ar putea sa-mi calculeze aceasta taxa?
Tatal meu a murit in ianuarie 2012. In urma lui au ramas mama, eu si sora mea.
In anul 2009 tatal meu a facut un testament la notar prin care lasa nepoatei sale de fiice dreptul lui devalmas de 1/2 din mostenire. In actul notarial declara ca este casatorit si are 2 copii si sotie supravietuitoare.
Intrebarea mea este care sunt cotele care revin mamei mele, mie sorei mele si nepoatei mele.
Pentru a stabili reductiunea testamentara a nepoatei trebuie mers la judecatorie?
La intentarea procesului de reductiune a liberalitatilor excesive se plateste taxa de timbru si ce valoare are aceasta taxa de timbru?
Va multumesc.
deci la succesiune trebuie sa se prezinte sotia, eu si sora mea si nepoata careia i-a facut testamentul?
testamentul a fost facut tinand cont de legea 319/1944 si art. 841 cod civil.
este valabil acest testament?
sotia supravietuitoare si eu (fiul sau)nu putem veni la succesiunea partii decedatului?
tatal meu a facut un testament prin care lasa toata partea sa nepoatei din partea fiicei.
Conform noului cod civil este valabil testamentul?
Tatal meu a murit in ianuarie 2012. in urma lui au ramas mama, eu si sora mea.
Sora ma are o fata de 20ani.
Inainte de moarte, tatal meu a mers impreuna cu nepoata mea la notar unde a facut o hartie prin care , dupa moartea lui, partea lui de mostenire sa-i revina nepoatei.
Este valabila la succesiune aceasta hartie semnata doar de tatal meu si nepoata mea?
Precizez ca sora mea refuza sa deschidem succesiunea.
Tatal si mama mea au pe rol un proces de revendicare imobiliara granituire, obligatia de a face cu sora mea, sora care in anul 2000 a cumparat un teren situat langa terenul parintilor mei. Acest proces nu s-a finalizat. Tatal meu a decedat in luna ianuarie anul acesta.
In urma discutiilor cu sora mea, aceasta refuza sa facem succesiunea, dar numai verbal, fara a ne da vreo hartie la mana in acest sens.
Intrebarea mea este daca se poate face succesiunea la terenul care este in litigiu intre parintii mei si sora mea, sau trebuie sa asteptam sa se termine procesul.
Sau daca se poate ca in cadrul procesului de granituire sa introduca mama mea si actiunea de succesiune.
Va multumesc.
Buna ziua,
Tatal meu a decedat. Eu , mama si sora mea suntem singurii mostenitorii legitimi.
Daca sora mea nu este de acord cu succesiunea, aceasta se poate face numai de catre mine si mama mea?
In caz contrar care ar fi solutia legala pentru a putea realiza succesiune.