avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 749 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... impartire cote succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

impartire cote succesiune

Tatal meu a murit in ianuarie 2012. In urma lui au ramas mama, sora mea si eu.
Tatal meua facut un testament nepoatei mele.
"Las dreptul meu devalmas de 1/2 din urmatorul imobil, compus in intregul sau din: suprafata cca....teren , impreuna cu o casa de locuit nepoatei mele de fiica.
Imobilul descris mai sus a fost dobandit de mine prin cumparare din fonduri comune in timpul casatoriei.
Declar ca sunt casatorit , am doi fii si mi s-au adus la cunostinta dispozitiile legale cu privire la rezerva succesorala a sotiei supravietuitoare (legea 319/1944) precum si a descendentilor (art. 841 C Civil)".

Intrebarea este care sunt cotele de succesiune ale fiacaruia, avand in vedere ca a intervenit in cadrul succesiune si nepoata mea.
Care sunt reductiunile legatelor?
Cel mai recent răspuns: ContSters141818 , utilizator 15:03, 17 Martie 2012
numai prin instanta puteti solicita reductiunea liberalitatilor prin proces impotriva nepoatei...nu se aplica automat
prin instanta, dar cotele care se vor stabili de instanta care ar fi?
cat ii mai revine nepoatei si cat sorei in cazul instantei?
Reductiunea o cereti in instanta sau se pot reduce legatele si n cadrul dezbaterii succesorale notariale pe cale amiabila.
Dreptul la rezerva al sotiei supravietuitoare este de 1/8 iar a copiilor ca sunt doi 3/8 impreuna, adica 3/16 fiecare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament daniela2274 daniela2274 buna seara am o intrebare la care nu inteleg termenii, de fapt ce vrea sa spuna \\"mi s-au pus in vedere dispozitiile art 841 cod civil, cu privire la ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune dupa decesul unuia dintre soti popc popc Buna seara, Situatia este urmatoarea: dupa moartea tatalui ramane in viata sotia supravietuitoate si 3 copii. Ce procent de mostenire primeste sotia ... (vezi toată discuția)
Succesiune-reductiune liberalitati excesive ancamariea ancamariea Tatal meu a murit in ianuarie 2012. In urma lui au ramas mama, eu si sora mea. In anul 2009 tatal meu a facut un testament la notar prin care lasa nepoatei ... (vezi toată discuția)