avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune-reductiune liberalitati excesive
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune-reductiune liberalitati excesive

Tatal meu a murit in ianuarie 2012. In urma lui au ramas mama, eu si sora mea.
In anul 2009 tatal meu a facut un testament la notar prin care lasa nepoatei sale de fiice dreptul lui devalmas de 1/2 din mostenire. In actul notarial declara ca este casatorit si are 2 copii si sotie supravietuitoare.
Intrebarea mea este care sunt cotele care revin mamei mele, mie sorei mele si nepoatei mele.
Pentru a stabili reductiunea testamentara a nepoatei trebuie mers la judecatorie?
La intentarea procesului de reductiune a liberalitatilor excesive se plateste taxa de timbru si ce valoare are aceasta taxa de timbru?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ancamariea , utilizator 10:08, 13 Martie 2012
numai prin instanta se poate cere reductiunea liberalitatilor excesive.trebuie sa chemati in judecata nepoata.da. se timbreaza intai la o valoare esteimativa a ce contestati...apoi se mai timbraza odata in functie de expertiza.
Ultima modificare: Marți, 13 Martie 2012
Antoanela Geaman, Avocat
daca tatal meu a lasat nepoatei 1/2 din dreptul devalmas teren 270 mp curti constructii impreuna cu o casa cu parter si etaj situate in intravilanul mun. Curtea de Arges, taxa de timbru estimata cam la cat ar ajunge? sau cine ar putea sa-mi calculeze aceasta taxa?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezmostenire. in ce termeni/exprimare trebuie facuta? anca_018 anca_018 Cind intr-un testament exista o formulare de genul \"sora mea sa nu aiba curaj sa atace testamentul ...\" se poate considera ca autorul testamentului a ... (vezi toată discuția)
Impartire cote succesiune ancamariea ancamariea Tatal meu a murit in ianuarie 2012. In urma lui au ramas mama, sora mea si eu. Tatal meua facut un testament nepoatei mele. \"Las dreptul meu devalmas de 1/2 ... (vezi toată discuția)
Se poste cere nulitatea unui testament, pentru nerespectarea clauzei de carte legatar? Michaela Matei Michaela Matei La deschiderea succesiunii dupa moartea tatalui nostru ,am constatat :Ca\' acesta a lasat prin testament intreaga sa avere unei nepoate de Sora.Clauza cerea sa ... (vezi toată discuția)