Buna ziua! Care sunt pasii de urmat pentru a contesta legalitatea constituirii unui consiliu de administratie din cadrul unei scoli particulare preuniversitare? In caz ca se dovedeste ilegalitatea constituirii ce se intamplă cu diversele contracte aprobate de acest consiliu? Devin nule? Va multumesc!
Sunt profesor titular la o scoala postliceala. Din intamplare am aceste cursuri de pregatire psi. Nu se pune problema concedierii. Personal nu mai vrau sa am atributii in domeniul psi din motive de salarizare.
Am fost numit de angajator, prin decizie, cadru tehnic cu atribuții psi, mai mult abuziv decat cu acordul meu. Ce pot face în acest sens. Cum pot ”demisiona” din aceasta calitate de cadru tehnic. Va multumesc!
Sunt angajat de mai bine de 7 luni la un angajator cu CIM pe perioada nedeterminata care nu mi-a achitat pana in prezent salariul aferent. Doresc sa il chem în judecata pentru neplata salariilor. Care este temeiul de drept ce trebuie invocat in cererea de chemare in judecată si ce alte proceduri mai trebuie sa indeplinesc? Va multumesc!
Sunt membru fondator in cadrul unei fundatii cu doi membri fondatori. Actele fundatiei (statut si act constitutiv) se afla in prezent la domiciliul celuilalt membru. Acesta refuza sa mi le puna la dispozitie sau sa-mi faca niste copii după ele. Ce masuri pot lua ca sa intru in posesia lor. Sa ma adresez politiei eventual? Va multumesc!
Buna ziua
In cazul in care o societate nu achita salariile 3 luni sau mai mult, din diverse motive, aceasta poate declara contributiile la ANAF aferente celor 3 luni pe 0? Mi se pare normal sa declar contributiile/retinerile in momentul platii efective a salariilor, altfel cum pot sa retin un impozit de exemplu daca nu am platit salariatului efectiv nimic?
Va multumesc!
Multumesc pt raspuns. Referitor la masurile de simplificare prev de art 160 CF nedumerirea mea era dacă pentru semintele de floarea soarelui achzitionate din Ucraina (pentru care platesc TVA in vama) voi folosi taxarea inversa (4426=4427) cand le voi vinde ulterior unor clienti din Romania înregistrati in scopuri de TVA sau nu(411=4427)??
O societate inregistrata in scopuri de TVA in Romania achizitioneaza din Ucraina seminte de floarea soarelui. Pentru aceasta achizitie societatea plateste TVA in vama. Pentru vanzarile ulterioare catre clientii din Romania se colecteaza TVA pe factura sau se aplica masurile simplificate prev. la art. 160 din CF? La ce rand se completeaza in decontul de TVA achizitia din Ucraina? Va multumesc!
Intr-un dosar civil se afla depuse în mare următoarele:
- liste inventar 2006 + 2007 cu o lipsa acceptata și plătită de gestionar
- 2 facturi cu data in august 2006 ”gasite” și înregistrate în contabilitate de angajator in nov. 2008 (nesemnate de gestionar)
- 2 scrisori de transport cu data din aug 2006 în care se regăsesc înscrise aceste facturi (semnate de gestionar).
- din ian. 2008 gestionarul inceteaza relațiile de muncă
As dori unele opinii in privinta stabilirii unui prejudiciu cert si real din documentele enumerate mai sus. I se mai poate imputa gestionarului acea factură?
Va multumesc!