avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Temeiuri de drept in litigiile de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Temeiuri de drept in litigiile de munca

Sunt angajat de mai bine de 7 luni la un angajator cu CIM pe perioada nedeterminata care nu mi-a achitat pana in prezent salariul aferent. Doresc sa il chem în judecata pentru neplata salariilor. Care este temeiul de drept ce trebuie invocat in cererea de chemare in judecată si ce alte proceduri mai trebuie sa indeplinesc? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:40, 5 Ianuarie 2016
In actiune puteti sa invocati : art. 40 alin.2 lit.c, art.159 alin.2, art.166 alin. 4 din Codul Muncii.C.mun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare drepturi salariale neachitate dumifilote dumifilote Am facut o cerere colectiva de chemare in judecata pentru diferente salarialeneachitate. Solutia instanteieste: \\"În baza 200 alin.3 N. C. Pr.Civ ... (vezi toată discuția)
Salarii neachitate de fostul angajator, cum procedez? dacidaci dacidaci Buna dimineata Imi doresc sa ma puteti ajuta, sa imi recuperez salariile restante de la fostul angajator! Am fost angajata cu contr. indiv. de munca pe ... (vezi toată discuția)
Restante salariale checkonetwo checkonetwo buna seara, problema mea este in felul urmator: sambata (7 dec) imi preavizul la actualul loc de munca; mi s-a ascuns la interviu faptul ca voi lua ... (vezi toată discuția)