Am facut o cerere colectiva de chemare in judecata pentru diferente salarialeneachitate.
Solutia instanteieste:
"În baza 200 alin.3 N. C. Pr.Civ anulează cererea de chemare în judecata formulata de reclamanţi . Cu drept la cerere de reexaminare, în termen de 15 zile de la comunicare pentru reclamanţi.
Intrebari:
1. Mai are rost sa facem cerere de reexaminare sau e mai bine sa facem o noua actiune cu cerere redactata corespunzator?
2. O serie de documente (copii dupa CIM, state de plata, lista de alimentare a cardurilor etc) au fost depuse la dosarul existent. Obtinerea altora este incerta si necesita timp.
In cazul initerii unei noi actiuni sunt necesare alte exemplare sau se pot recupera cele deja depuse? Se poate cere conexarea?
3. Ulterior depunerii actinii, ca raspuns la solicitarea unuia dintre noi,angajatorul a confirmat existenta in contabilitatea firmei a sumelor restante.
Termenul de prescriere se intrerupe de la data acestei confirmari?
Multumesc.
Nu am indeplinit toate cerintele respectiv motivarea in fapt si in drept.
Eu am insistat, colegii care s-au ocupat nu au modificat cererea initiala.
Doar au mai depus inscrisuri (copii dupa CIM-uri, state de plata, lista alimentare carduri, adresa din partea angajatorului prin care se recunoaste ca aceste restante figureaza in contabilitatea firmei).
Ma intereseaza unn raspuns la ultima intrebare privindtermenul de prescriere pentru ca suntem la limita.
Puteti promova o noua actiune in instanta daca sunteti in termenul de prescriptie. Insa , atentie, sa nu mai faceti greseli de genul celor care au dus la anularea primei cereri.
Termenul de prescriptie a fost intrerupt la data introducerii cererii de chemare in judecata.
Art. 2537 C.civ. prevede, printre altele ca, prescriptia se intrerupe prin introducerea unei cereri de chemare în judecata sau de arbitrare, prin înscrierea creanţei la masa credală în cadrul procedurii insolvenţei, prin depunerea cererii de intervenţie în cadrul urmăririi silite pornite de alţi creditori ori prin invocarea, pe cale de excepţie, a dreptului a cărui acţiune se prescrie.