avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 685 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Contributii in cazul neachitarii salariilor
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Contributii in cazul neachitarii salariilor

Buna ziua
In cazul in care o societate nu achita salariile 3 luni sau mai mult, din diverse motive, aceasta poate declara contributiile la ANAF aferente celor 3 luni pe 0? Mi se pare normal sa declar contributiile/retinerile in momentul platii efective a salariilor, altfel cum pot sa retin un impozit de exemplu daca nu am platit salariatului efectiv nimic?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: LIVIU NISTEA , utilizator 11:48, 14 Mai 2015
Declararea contributiilor aferente salariilor este obligatorie, indiferent daca acestea au fost achitate sau nu. Declararea acestora se face, prin declaratia 112, lunar sau trimestrial, in functie de vectorul fiscal. Contributiile datorate de salariat, care sunt retinute pe statul de salarii, trebuiesc virate, neplata acestora find infractiune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajatori cu 2 salariati (conventii ) sanda65 sanda65 In anu 2011 s-a trecut la plata impozitului si taxele sociale trimestrial pentru angajatori cu pana la 2 angajati, tot asa si declaratia 112. Asa am procedat ... (vezi toată discuția)
Contributii sociale retinute de la angajati si utilizate in alte scopuri alex68 alex68 Va rog mult sa ma ajutati cu un raspuns pentru urmatoarea situatie. Firma la care lucrez se afla in executare silita de catre ANAF de un an de zile (poate ... (vezi toată discuția)
D112 -d 010 bubby bubby Va rog sa ma lamuriti si pe mine , am 3 salariati si CA sub 100.000 E la 31.12.2010 , inteleg ca nu sunt obligat sa depun si sa platesc la 3 luni , insa sunt ... (vezi toată discuția)