avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1106 soluții astăzi
Forum Activitate andressa

Activitate andressa

Daca printr-o achizitie directa pe anexa 2 din legea 98/2016 s-a desemnat câștigătoare o ofertă, s-a încheiat contractul care isi produce efectele, dar ulterior s-a constatat că acea ofertă depusese la dosar un document care nu se poate echivala cu documentul solicitat în caietul de sarcini. Dacă firma respectivă nu vrea să rezilieze contractul și să reluam procedura, ce este de acord să reziliem contractul ce este de făcut pe cale legala pentru ca contracandidatul să nu ne actioneze in instanta?
Cine face contractele de achizitii publice?Este normal sa le faca juristul institutiei, in cazul in care exista un singur jurist care pune viza de legalitate?
In cazul in care mancarea la batrani se aduce de o firma de catering, cine este obligat sa anunte modificarea numarului de persoane in cazul in care decedeaza cineva si trebuiesc aduse mai putine portii.Trebuie cumva asistentul social prin mana caruia nu trece hrana, nu semneaza de primire, nu face plata, nu a incheiat achizitia ?
Trebuie ca asistentul social sa anunte firma de catering, sau contabilitatea si /sau asistentul medical care stie de deces si semneaza de primirea hranei?
Răspuns la discuția litigii de munca
nu, era o persoana angajata sa inlocuiasca colegii in caz de concedii medicale, concedii de odihna si libere si in restul timpului lucra 8 ore
ce trebuie facut cand cineva nu s-a prezentat la serviciu sa inlocuiasca un coleg aflat in concediu de odihna desi avea obligatia si a luat cunostinta despre asta
i se poate desface contractul de munca?
pentru cercetare prealabila trebuie comisie de disciplina?
cine face parte din comisie?
1.Ce se taxează la apartamentele goale?
2.Se taxează femeia de serviciu si personalul angajat la cota parte indiviza inclusiv la apartamentele goale?
3.Adunarea Generala poate stabili ca aceste cheltuieli sa se taxeze la nr.persoane si nu la suprafață, deoarece un apartament gol de 4 camere ar plăti mai mult ca unul de 2 camere în care domiciliază 4 persoane?
Nu are de ce sa pună originalul la dosar si chiar daca este asa aveți dreptul sa cereți dosarul la arhiva judecătoriei sau tribunalului după caz , sa vedeți daca actele in original sunt acolo , sa le cereți si in cel mai rău caz sa dați copie legalizata, si nu original.
Răspuns la discuția Talharie
Chiar daca dovedește ca bunurile personale erau in posesia chiriașului, care avea obligația sa le restituie, părerea mea este ca fără declarația chiriașului ca nu are nici o pretenție de la proprietar, nu cred ca se poate schimba încadrarea.Si daca ar schimba-o in ce s-o schimbe?in "abuz de putere" sau" exces de zel", nu are in ce s-o schimbe.
Hotărârile Judecătorești date in prima instanta care sunt definitive nu se comunica.Pentru ele trebuie sa faceti cerere sa vi se dea.Asa am pățit eu cind am acționat in instanta niște locatari pentru pretenții. Hotărârile pentru sume de până in 2000 lei se dau definitive si nu se comunica decât la cerere si se plătește câte un leu taxa de timbru judiciar pentru fiecare fila a hotărârii.,plus 2 timbre judiciare de 0,15 de la posta.
legislatia in vigoare nu obliga proprietarii de apartamente, daca nu locuiesc in ele sa le incalzeasca.Va dati seama daca cineva are mai multe proprietati , ar trebui sa le incalzeasca pe toate, desi locuieste intr-una singura.
Daca o firma este in insolventa, si-a dat in somaj muncitorii , iar acestia mai au de incasat drepturi salariale, ce se poate face?Nu -i asa ca potrivit legii insolventei prioritare sunt salariile? Unde ne putem adresa?
doar instantei sau mai exista si un alt organ abilitat sa ne ajute?
multumesc