avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 781 soluții astăzi
Forum Activitate elenish

Activitate elenish

Răspuns la discuția Termen depunere cerere recurs
E vorba de o contestatie la executare in apel. Sentinta conform termenului era ieri, dar inca nu a aparut nimic pe sit-ul tribunalului si e posibil sa fie afisata sentinta in seara asta. Dar dupa cate stiu eu, recursul ar trebui formulat in 48 de ore de la data pronuntarii instantei. Ori daca se afiseaza in seara asta, iar sentinta este nefavorabila noua contestatarilor, cum vom reusi noi sa ne incadram cu depunerea cererii de recurs in 48 de ore de la pronuntare, daca sambata si duminica nu se lucreaza la judecatorii si tribunale?
Dacă o sentinta de apel ce trebuia afisata pe sit-ul tribunalului in ziua de joi a saptamanii, conform termenului dat, va fi afisata vineri seara, va rog frumos sa-mi spuneti cum se calculeaza termenul de depunere cerere de recurs, care poate fi de 48 de ore. Se ia in calcul si ziua de sambata si ziua de duminica? In acest caz, daca tribunalul nu lucreaza la sfarsit de saptamana, pana luni este depasit termenul de 48 de ore.
Multumes anticipat!
Răspuns la discuția Proba cu interogatoriu
Multumesc mult pentru raspunsuri.
Proba cu interogatoriu, parca am inteles ca a fost ceruta de banca. Dar fiind deja evacuat din garantia bancii, conform motivarii Curtii Constitutionale, "Adaptarea are loc atunci când utilitatea socială a contractului poate fi menținută, pe când încetarea contractului, atunci când în cazul intervenirii noilor condiții contractul își pierde utilitatea socială, datorită dezechilibrului prestațiilor din contractul de credit." , atunci ce mai spera banca? Sa fie debitorul tinut obligat, fortat, intr-un contract de credit fara a mai exista utilitatea sociala, adica fara a mai bebeficia de locuinta achizitionata prin credit.
Multumesc pentru raspuns, e logic sa fie asemenea tip de intrebari.
Desi au fost detaliate aceste aspecte in inscrisurile depuse la dosar, vor sa auda si de la debitor asemenea raspunsuri?
La proba cu interogatoriu in instanta, pentru darea in plata, ce intrebari i-ar putea fi puse unui executat silit deja?
Va rog sa-mi spuneti daca pierd un proces in apel, ce termen am la dispozitie sa formulez si sa depun cerere de recurs?
Multumesc pentru raspuns
Daca o exceptie de neconstitutionalitate ajunge la CCR, ca urmare a sesizarii de catre instanta de judecata, poate fi sustinuta de cel care a invocat-o fara avocat sau numai prin intermediul unui avocat?
Prin incheierea emisa de executorul judecatoresc prin care a incetat executarea silita din dosar nr... ce nu a putut fi continuata din cauza lipse de bunuri urmaribile, nerealizandu-se nimic, acesta executare silita poate fi considerata desfiintata?