avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Proba cu interogatoriu
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Proba cu interogatoriu

La proba cu interogatoriu in instanta, pentru darea in plata, ce intrebari i-ar putea fi puse unui executat silit deja?
Cel mai recent răspuns: elenish , utilizator 19:08, 23 Aprilie 2017
Care a fost motivul pt care nu a mai platit ratele, daca inainte de a semna a citit contractul si a inteles clauzele, daca a incercat o renegociere cu banca, care sunt veniturile si bunurile persoanei....cam genul acesta de intrebari, la modul general. Plus vor fi intrebari specifice pe situatia de fapt a contractului si a executarii probabil.
Multumesc pentru raspuns, e logic sa fie asemenea tip de intrebari.
Desi au fost detaliate aceste aspecte in inscrisurile depuse la dosar, vor sa auda si de la debitor asemenea raspunsuri?
Conf.art.351NCPC interogatoriul este luat cu privire la faptele personale ale partilor din dosar si care sunt de natura sa conduca la solutionarea procesului.
In mod normal, interogatoriul va trebui sa vizeze fapte personale care nu pot fi dovedite cu restul probelor administrate.

Probabil ca se doreste a se vedea care a fost atitudinea subiectiva a partii si care a fost reprezentarea fata de asa numita teorie a impreviziunii pe care judecatoriul este chemat sa o analizeze de la caz la caz spre a putea face aplicabila Lg77/2016.
Proba cu interogatoriu, parca am inteles ca a fost ceruta de banca. Dar fiind deja evacuat din garantia bancii, conform motivarii Curtii Constitutionale, "Adaptarea are loc atunci când utilitatea socială a contractului poate fi menținută, pe când încetarea contractului, atunci când în cazul intervenirii noilor condiții contractul își pierde utilitatea socială, datorită dezechilibrului prestațiilor din contractul de credit." , atunci ce mai spera banca? Sa fie debitorul tinut obligat, fortat, intr-un contract de credit fara a mai exista utilitatea sociala, adica fara a mai bebeficia de locuinta achizitionata prin credit.

Alte discuții în legătură

Problema impreviziunii in noul cod civil Adalbert Gabriel Gazdovici Adalbert Gabriel Gazdovici Afara de o multime de lucruri criticabile noul cod civil mai contine si lucruri bune. Un exemplu este introducerea teoriei impreviziunii [quot]Art. 1.271. ... (vezi toată discuția)
Proba interogatoriului radinschipaul radinschipaul Ce se poate intimpla daca partea care a solicitat proba cu interogatoriu pentru o persoana juridica,constatind ca unele raspunsuri sunt mincinoase, refuza ... (vezi toată discuția)
Ce intrebari ar putea fii? iosif.kramar iosif.kramar Sunt in litigiu cu banca unde am lucrat 20 de ani. In acest litigiu ei au facut si o cerere reconventionala unde imi cer daune ca le-am stricat imaginea ca ... (vezi toată discuția)