avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters241434

Activitate ContSters241434

Răspuns la discuția Maxime - Aforisme - Cugetari
"Putem să-i iertăm pe copiii care se tem de întuneric, dar adevărata tragedie este a adulților care se tem de lumină." (Platon)
Răspuns la discuția Maxime - Aforisme - Cugetari
"Vei învăța pe cheltuiala ta că de-a lungul vieții vei întâlni mai multe măști decât chipuri." (Luigi Pirandello)
Răspuns la discuția Maxime - Aforisme - Cugetari
"Mai sunt multe de făcut în România. Dacă aceste locuri dispar, ar fi un rechizitoriu pentru o lume care şi-a pierdut sufletul." (Prințul Charles)
Răspuns la discuția Maxime - Aforisme - Cugetari
,,Înainte să ne iertăm unul pe altul, trebuie să ne înţelegem unul pe altul.''- Emma Goldman
Răspuns la discuția modificare program vizita minor
Puteti solicita modificarea programului de vizitare, eventual cerand ca tatal copilului sa va notifice din timp daca doreste sa vina pentru a-l lua pe minor.
De asemenea, puteti cere si restrangerea programului initial stabilit, dat acest lucru se poate face doar bine motivat.
Răspuns la discuția Maxime - Aforisme - Cugetari
"Adesea oamenii muncesc din greu la lucruri neimportante. Sa muncesti la un lucru bun este probabil mult mai important decat sa muncesti din greu".(Caterina Fake)
Răspuns la discuția abandon familial
Puteti depune plangere pentru nerespectarea hotararii judecatoresti, iar pentru ceea ce trebuia sa va plateasca in continuare, puteti face depune o noua plangere pentru abandon de familie.
Răspuns la discuția CUSTODIE
Exercitarea drepturilor parintesti in mod exclusiv se poate obtine daca tatal se dezintereseaza total de copil.
Daca puteti aduce probe in aceasta directie s-ar putea sa aveti castig de cauza.
Aveti nevoie de un avocat, pentru ca exercitarea exclusiva a drepturilor parintesti este exceptia, nu regula, de aceea materialul probator trebuie sa fie extrem de solid.
Răspuns la discuția Divort
Se va face o ancheta psihosociala, iar daca minorul nu este la dvs., ci in alt oras, sotul dvs. va putea avea sanse ca stabilirea locuintei copilului sa se faca la dansul, daca dvs. nu va puteti ocupa corespunzator de copil (nu aveti o locuinta proprie, aveti un program de lucru extins ce nu va permite sa va ocupati corespunzator de minor etc,).

Parintii va pot ajuta sa cresteti copilul, dar nu va pot inlocui 100%, de aceea are si sotul dvs. sanse sa i se dea copilul.

In prezent, exercitarea drepturilor parintesti se face, de regula, in comun, de catre ambii soti, problemele ce se ridica fiind doar cu privire la domiciliul minorului dupa pronuntarea divortului.
Răspuns la discuția pensie alimentara
De asemenea, anexati si copie legalizata de pe sentinta civila prin care ati fost obligat la plata pensiei de intretinere, deoarece urmeaza sa deschideti un proces de reducere a unei pensii de intretinere deja stabilita.