avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 496 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

Buna ziua! Ma numesc Laura si nu stiu cum sa procedez. Sunt casatorita din ian.2009 si am un copil nascut in 2010,adik in timpul casatoriei. Eu si sotul meu nu am locuit niciodata impreuna si nici nu am avut vreodata acelasi domiciliu.Copilul este al amandurora si trecut pe numele lui.Problema este ca eu vreau sa divortez pentru ca nu avem nimic in comun,in afara copilului,si i-am propus un divort amiabil,dar nu vrea din cauza copilului(vrea custodia copilului).Copilul este trecut la adresa mea de domiciliu stabil,dar din cauza ca trebuie sa muncesc,sta mai mult la parintii mei,in alt oras.Mi-e foarte frica pentru ca nu vreau sa-mi pierd copilul si nu stiu ce as putea face.Va rog sa ma ajutati si sa ma invatati ce sa fac. Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: LauraTeodora30 , utilizator 16:01, 14 August 2012
puteti face cerere de divort la instanta
Se va face o ancheta psihosociala, iar daca minorul nu este la dvs., ci in alt oras, sotul dvs. va putea avea sanse ca stabilirea locuintei copilului sa se faca la dansul, daca dvs. nu va puteti ocupa corespunzator de copil (nu aveti o locuinta proprie, aveti un program de lucru extins ce nu va permite sa va ocupati corespunzator de minor etc,).

Parintii va pot ajuta sa cresteti copilul, dar nu va pot inlocui 100%, de aceea are si sotul dvs. sanse sa i se dea copilul.

In prezent, exercitarea drepturilor parintesti se face, de regula, in comun, de catre ambii soti, problemele ce se ridica fiind doar cu privire la domiciliul minorului dupa pronuntarea divortului.
Stiu ca pot in instanta,dar as vrea sa fie cat mai scurt si cat mai repede pt ca nu vreau sa sufere copilul meu.Si as vrea mai multe detalii despre cum se procedeaza.Multumesc!
Inteleg,dar actualul meu sot este plecat mai bine de 6luni pe an din tara si anul asta a vazut fetita de maxim 3 ori ,adunat cred ca nici 24 de ore.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu copii minori irina182 irina182 buna ziua , am 26 de ani si 2 copii minori ,unul de 5 ani si unul de 2 iar dupa multe neintelegeri cu sotul meu am decis sa il parasesc. mentionez ca noi ... (vezi toată discuția)
Divort cirmaciuseby cirmaciuseby vreau sa divortez pt ca sotia ma minte din punc de vedere cu grija la copilul nostru iar eu lucrez in germania si trimit bani pt fam si sunt mintit mereu din ... (vezi toată discuția)
Buna - divorț, autoritate părintească Necunoscut26 Necunoscut26 Daca vreau da divortez , si am 2 copii pe care vreau da ii cresc eu , dar știu sigur ca soțul nu va vrea sa mi lase , Cum pot fi sigura ca ii pot avea eu , ... (vezi toată discuția)