avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort cu copii minori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort cu copii minori

buna ziua ,
am 26 de ani si 2 copii minori ,unul de 5 ani si unul de 2 iar dupa multe neintelegeri cu sotul meu am decis sa il parasesc. mentionez ca noi suntem in germania iar copii initial au fost amandoi la parinti mei dar dupa ce ne-am certata aici in germania el a mers in tara si a luat copilul ce mare si la dus la parinti lui iar ce de 2 ani a ramas la parinti mei .intrebarea mea este ce sanse am eu sa imi primesc amamdoi copii in urma procesului de divort .,copii au stat mai mult cu parinti mei pana in momentul de fata
Cel mai recent răspuns: ContSters241434 , utilizator 10:41, 16 Martie 2012
Daca exista motive intemeiate, avand in vedere interesul superior al copilului, instanta hotaraste ca autoritatea parinteasca sa fie exercitata numai de catre unul dintre parinti.

Celalalt parinte pastreaza dreptul de a veghea asupra modului de crestere si educare a copilului, precum si dreptul de a consimti la adoptia acestuia.
Pentru ca domiciliul copiilor sa fie stabilit la dvs. este necesar sa demonstrati ca aveti o locuinta corespunzatoare (se va face o ancheta psihosociala), venituri suficiente, dar si ca sunteti profund atasata de minori.
In principiu, copiii locuiesc cu parintii (respectiv unul dintre parinti, in caz de divort), nu cu bunicii.
Parintele care va demonstra ca se poate ocupa corespunzator de acestia (chiar daca ajutat de bunicii minorilor), va avea castig in instanta.
nu prea am inteles raspunsul ,copii trebuie sa ramana impreuna
Interesul superior al minorilor este sa ramana impreuna cu acela dintre parintii lor care ii poate oferi cele mai bune conditii de crestere, educare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu minori dinculeanudeliadenisa dinculeanudeliadenisa cum se castica custodia totala a copilului in varsta de 11 luni?tatal vrea copilul dar nu are nici conditii pentru intretinere (vezi toată discuția)
Cetatean strain - divort cu minor fufulet fufulet buna ziua. un sfat va rog. sunt cetatean strain (Moldova) casatorita cu roman, avem 2 copii minori. in caz de divort m-ar interesa problema copiilor, caci ... (vezi toată discuția)
Custodia copilului de catre tata geoxgeorge1983 geoxgeorge1983 Bunaziua, as dori un raspuns referitor la custodia fetitei de 3 ani, dupa divort Mama in timpul cand eram plecat la munca in strainatate a luat fetita si sa ... (vezi toată discuția)