avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna - divorț, autoritate părintească
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna - divorț, autoritate părintească

Daca vreau da divortez , si am 2 copii pe care vreau da ii cresc eu , dar știu sigur ca soțul nu va vrea sa mi lase , Cum pot fi sigura ca ii pot avea eu , eu locuiesc doar eu cu ei in România la mama soțului iar el lucrează in afara , și vreau sa plec de aici pentru ca nu ma înțeleg cu mama soțului ,iar soțul nu vrea sa înțeleagă chestia asta , și m-am decis sa plec eu cu copii, dar vreau sa știu cum sa procedez ca sa fiu sigura ca nu îmi poate lua nimeni copii...mulțumesc
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 12:22, 17 Iunie 2018
Daca realizati venituri,aveti unde sa locuiti chirie,parinti,imobil personal ,in functie de varsta copiilor aveti sanse ca domiciliul minorilor sa fie stabilit la domiciliul dvs.
Daca vreti sa veniti in tara din strainatate va aflati intr-o situatie care va poate fi foarte nefavorabila in sensul ca va fi o lupta de cativa ani si aveti prima sansa sa o pierdeti.
Va dura 2 sau 4 ani ca sa se elucideze cine va castiga.
Poate dura si 5-6 ani dar depinde ce avocati veti avea fiecare si cat de echilibrati vor fi ca valoare.

Nu incercati sa veniti in tara pana nu consultati un avocat ca sa stiti cat de cat clar ce sanse aveti in functie de multe lucruri variabile...

Din expunere rezulta ca veti pierde procesul.
Daca va pregatiti o aparare ati putea avea sanse...
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Iunie 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Nefiind in tara, sotul nu cred ca va putea obtine locuinta minorilor la el.

Probabil veti avea custodie comuna (veti lua impreuna deciile majore din viata copiilor). Pt a stabili locuina minorilor la dvs va trebui sa faceti dovada ca aveti o locuinta corespunzatoare, ca aveti venituri sa ii cresteti, ca are cine sa i supravegheze cat va aflati la munca etc.

Incercati sa rezolvati prin discutii amiabile cu tatal caci e important sa aveti si pe viitor sprijinul acestuia (caci inteleg ca discuti aveti cu bunica paterna nu neaparat cu el).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

14 ani de cosmar radu nina radu nina cum alcoolul,violenta si nepasarea tatalui duce la disperare. am sperat mereu ca se va redresa dandu-i nenumarate sanse....nu s-a angajat nici in ziua de ... (vezi toată discuția)
Divorț Ionela2008 Ionela2008 Buna seara. Sunt căsătorită de 6 ani... Am doi copii, băiatul din casatorie iar fata dintr o alta relație dar recunoscută de catre actualul sot. Din mai ... (vezi toată discuția)
Stabilirea domiciliului al unui minor bilibokzsuzsa bilibokzsuzsa Buna ziua, sotul meu are o fata de 12 ani, care acuma locuieste cu mama ei, dar noi am vrea sa luam la noi. Mama fetitei ese casatorita cu un barbat care ... (vezi toată discuția)