avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... 14 ani de cosmar
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

14 ani de cosmar

cum alcoolul,violenta si nepasarea tatalui duce la disperare.
am sperat mereu ca se va redresa dandu-i nenumarate sanse....nu s-a angajat nici in ziua de azi,asteptand sa-l intretina altii...avem si doi copii minori{gemeni}.
m-am hotarat-dupa atatia ani-sa divortez si as dori sa stiu ce acte as avea nevoie si cat ar dura divortul cu minori implicati si cat ar costa?

multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 12:52, 19 Iulie 2011
Cu privire la divort, cererea de divort trebuie sa fie insotita de :
copii ale certificatelor de nastere ale copiilor minori;
certificatul de casatorie in original;
eventual copii de pe buletinele dv. si al sotului.

Cererea se depune in dublu exemplar, se timbreaza cu taxa de
timbru de 39 lei(sau 8 lei daca nu realizati venituri) si timbru judiciar
de 0.3 ron.

Problema poate fi mai complicata decat credeti in ceea ce priveste locuinta.
Daca nu aveti doua locuinte, veti fi pusa in situatia de a locui impreuna cu sotul si
dupa divort, astfel incat ar trebuie sa consultati un avocat care sa va ajute sa
obtineti si o evacuare a paratului din locuinta comuna.

Cu privire la costuri, onorariul de avocat vi-l poate spune doar avocatul la care veti apela.
Ultima modificare: Marți, 19 Iulie 2011
Alexandru Focia, Avocat
intradevar,locuinta este comuna.
si cum sa gasesc avocatul care sa ma reprezinte?
daca nu sunt in tara,avocatul poate sa ma reprezinte?
ma scuzati,atatea intrebari fara raspuns!
nu as vrea sa las copiii cu tatal lor,mai ales cand prea mult alcool este implicat si lipsa de respect fata de ei!
ce pot face sa imi scot copiii de acolo?Primaria m-ar putea ajuta sa gasesc o locuinta temporara?

multumesc!
avocatul va poate reprezenta in baza unei procuri.
dvs sunteti in strainatate si copiii stau cu sotul dvs sau cum?
da,lucrez in strainate...nu de mult timp.Copiii sunt cu sotul si cu ei locuieste si mama mea.
veti castiga incredintarea copiilor daca vreti sa-i luati la dvs si aveti conditii in care sa-i cresteti sau daca reveniti in tara pt a sta cu ei. sa cereti incredintarea copiilor pt ca ei s stea cu mama dvs, nu merge
incercati sa aveti o discutie cu sotul despre divort si incredintarea copiilor, macar sa stiti cum stati, daca isi doreste si el incredintarea lor

Alte discuții în legătură

Pot divorta si lua copiii peste hotare? Iness01 Iness01 Nu ne intelegem de multa vreme cu sotul. De mult timp ma gandeam ca solutia perfecta pentru mine si copii ar fi divortul. Dar nu aveam posibilitate sa rezist ... (vezi toată discuția)
Mi-e frica sa nu imi ia copiii! leo_lucas leo_lucas buna,am o problema destul de complicata.sunt maritata de 3 ani si avem 2 copii impreuna.sotul meu nu a muncit o zi de cand avem copiii,doar primeste de la ... (vezi toată discuția)
Divort cu minori cosmin_lan cosmin_lan Buna ziua as dori daca ma puteti lamuri in urmatoarea problema. Sunt casatorit am doi copii si sotia de o vreme pleca la munca in strainatate. atat eu cat si ... (vezi toată discuția)