avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 986 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... mi-e frica sa nu imi ia copiii!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

mi-e frica sa nu imi ia copiii!

buna,am o problema destul de complicata.sunt maritata de 3 ani si avem 2 copii impreuna.sotul meu nu a muncit o zi de cand avem copiii,doar primeste de la maica-sa si de la sora-sa lunar niste bani din germania.eu am fost singura care am muncit prin strainatate ca sa nu le lipseasca nimic copiilor,dar si asa vesnic sunt certuri si vreau sa ma despart.el ma ameninta ca daca plec oricum el va primii copiii ca are casa pe numele lui si primeste bani din strainatate.eu vreau copiii cu orice pret,dar nu vreau sa ii interzic sotului sa-i vada.eu nu am un servici stabil si nici locuinta mea,as putea locui la mama.are sanse mai bune ca mine sa primeasca copiii?mentionez ca varsta copiilor este de 3 ani si 1 an.
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 20:53, 16 Iunie 2011
nu cred că ar trebui să vă lăsați intimidată de amenințările soțului și trebuie să vă mobilizați pentru a lupta pentru ceea ce doriți. copii sunt foarte mici și cred că la această vârstă locul lor este alături de mamă. dacă soțul are bani, foarte bine! se poate ocupa ca celor mici să nu le lipsească nimic. dacă beneficiați de sprijinul familiei dv/stră și nu mai plecați din țară, aveți toate șansele de a obține custodia minorilor. locuința părinților dv/tră va fi suficientă pentru instanța de judecată să se asigure că minorii vor avea un cămin și cred că poate aprecia că fără certurile dintre părinți, copii vor avea o viață mult mai liniștită. cred că sunt multe femei intimidate de amenințările unor astfel de bărbați și cred că aceste amenințări pot fi oprite doar de noi femeile. le putem arăta că suntem puternice și putem reuși în tot ceea ce dorim indiferent dacă suntem sau nu sprijinite de un bărbat.
Puteti incepe procedura de divort in instanta (avand in vedere existenta copiilor nu se poate face la notar) si daca dovediti ca aveti o locuinta (puteti sta si la mama dvs daca exista destul spatiu pentru copii) și venituri permanente care sa va permita ingrijirea copiilor atunci Instanța cel mai probabil vă va acorda copii, avand in vedere varsta frageda. Instantele acorda de obicei copii mamelor.

Sotul trebuie sa dovedeasca ca are venituri, nu stiu cum ar putea dovedii ca primeste bani regulat si in ce suma si ca le va primii si in viitor.

Daca imobilul sotului a fost achizitionat in timpul casatoriei atunci este bun comun, deci si al dvs.
Ultima modificare: Joi, 16 Iunie 2011
ContSters98245, utilizator
Sansele de a obtine incredintarea minorilor tin exclusiv de probatoriile pe care le veti veti administra in cauza, respectiv inscrisuri, martori, interogatoriul paratului pe capatul de cerere privind incredintarea si ancheta sociala.
Astfel, va trebui sa probati ca este in interesul minorilor ca acestia sa va fie incredintati , ca puteti oferi conditii optime de crestere si educare a acestora, superioare celor oferite de catre tata, ca dvs. sunteti cea care pe parcursul casniciei v-ati ocupat de cresterea si educarea acestora si tocmai pentru a le asigura un trai mai bun ati muncit in strainatate.
Angajati avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie tata amne amne Buna revin cu o lamurire. Nevasta mea a semnat aceea foaie prin care imi incredinta un copil pentru ca ea a comis o ilegalitate : a luat unul dintre copii de ... (vezi toată discuția)
Divort cu incredintare minor alistef alistef Sunt casatorita de un an si jumatare, din casatorie rezultand un copil de 6 luni. As vrea sa divortez deoarece convietuirea alaturi de sotul meu a devenit ... (vezi toată discuția)
Cum vedeti, sintagma "deregila"??? Manole Dumitru Manole Dumitru Legea, privind admitere custodiei minorilor, prevede .\"copii minori se incredinteaza parintelui cel mai bine plasat\"...De ce exista sintagma \"DE REGULA ... (vezi toată discuția)