avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... stabilirea domiciliului al unui minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

stabilirea domiciliului al unui minor

Buna ziua,

sotul meu are o fata de 12 ani, care acuma locuieste cu mama ei, dar noi am vrea sa luam la noi. Mama fetitei ese casatorita cu un barbat care mai are doi copii, pe care cresc impreuna, si acesti trei copii au camera impreuna, o incapere de cca 12 mp. Ea lucreaza 6 ore pe zi. Tot cere de la sotul meu bani mai multi pt pensia alimentara, cu motivul ca fata invata pana seara tarziu si plateste mult la curent. intreabarea mea este ca: daca noi am cere sa se stabileasca domiciliul fete la noi, ce sanse am avea, cu conditia ca nu este sigur ca fata ar alege pe tatal ei? Vreau sa precizez ca noi lucram amandoi, (sotul la M.A. I.), stam in casa cu etaj, si mai am si eu un baiat din prima casatorie.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 13:53, 12 Decembrie 2012
Buna ziua,
Aveti toate sansele de a obtine stabilirea domiciliului minorei la dvs, cu atat mai mult cu cat ea avand peste 10 ani, poate sa isi exprime optiunea de a locui cu dvs.
Pentru acest lucru trebuie sa deschideti un proces, privind stabilirea domiciliului minorei, si in cadrul procesului se va efectua o ancheta sociala la dvs acasa prin care se vor stabili conditiile materiale pe care le aveti, si de asemenea va fi audiata de catre judecator.
Nu m-as hazarda in a va spune ca veti avea sigur castig de cauza.

Solutia depinde de multe variabile, depinde de varsta copilului, de durata de timp in care a locuit cu mama, de conditiile materiale si de locuit (nu sunt insa decisive), de pozitia exprimata de copil.

Instanta va decide prin raportare la interesul superior al copilului.

Asta nu inseamna ca nu exista o sansa pt dvs si ca nu ar trebui sa luptati pentru ea.
Poate ar fi bine sa aveti o discutie cu copilul pana sa deschideti proces. Poate copilul e fericit chiar daca locuieste in conditii mai grele, poate din contra isi doreste altceva si ar fi de acord sa locuiasca la dvs.
Da,trebuie discutat cu minora mai inainde de proces.
Daca ea nu vrea dupa parerea mea aveti sanse aproape nule...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort hammerfloppy hammerfloppy am o fetita de 3 ani,si sunt cu sotia in divort.prima infatisare.daca fata este trecuta la mine in intretinere,ca sotia nu are servici,eu am servici stabil,si ... (vezi toată discuția)
Divort dintre un cetatean roman si unul strain firstboy firstboy BUNA SEARA AM SI EU O MARE PROBLEMA DACA SE POATE SA MA AJUTATI IN URMA CU SASE ANI PRIETENA MEA S-A CASATORIT CU UN ITALIAN IN MILANO IN 2010 AM TRANSCRIS ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor lupywolf lupywolf daca sotia a plecat de acasa impreuna cu fetita de 7 ani ce pot face ca sa imi aduc copilul acasa? (vezi toată discuția)