avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Activitate alinaady

Activitate alinaady

Răspuns la discuția custodia copilului
domnule martozone, in cazul in care nu ati citit cu atentie am subliniat faptul ca impreuna cu sotul meu am hotarat ca este mai bine pentru noi si copil sa ne separam , iar faptul ca eu am posibilitatea de a ma stabili in State , inclusiv aceea de a-i oferi fiului meu o educatie net superioara fata de cea din Romania nu face din mine o mama care vrea sa ingradeasca intr-un fel sau altul posibilitatea tatalui de a-si exercita autoritatea parinteasca! iar acum va intreb in calitate de parinte -in cazul in care sunteti parinte si aveti idee ce inseamna asta---doar pentru a va"razbuna" pe sotie sau doar pentru a-i demonstra ca sunteti superior, l-ati priva pe fuil/fiica dumneavoastra de o viata mai buna? in cazul in care raspundeti cu da , nu sunteti decat un egoist care nu doreste nici decum binele copilului , ci satisfactie personala , iar daca raspundeti cu nu , atunci inseamna ca intelegeti de ce doresc ca fiul meu sa fie cu mine .
Cat desper dreptul la vizita eu i-as sugera sotuilui meu ca baiatul sa locuiasca cu el in perioada vacantelor -asta in cazul in care ar fi de acord ...
Răspuns la discuția custodia copilului
putem spune ca este in interesul suprem al copilului faptul ca imi voi stabili domiciliul in Statele Unite unde el ar avea acces la o formare personala si ulterior profesinala mai buna decat in Romania?--aici ma refer strict la scoli si universitati de prestigiu.
buna seara!
eu si sotul meu am ajuns la concluzia ca cel mai bine ar fi sa ne separam --initial a fost de acord cu conditiile impuse de divortul la notar -noi avand si un copil de 9 ani , dar ulterior s-a razgandit spunand ca doreste custodia deplina a copilului ! Dupa divort eu intentionez sa parasesc taraimpreuna cu copilul , iar intrebarea mea este daca pot face acest lucru fara acordul sau daca instanta imi incredinteaza copilul .
mutumesc anticipat pentru raspuns !
Răspuns la discuția divort la notar
caz: eu si sotul meu suntem casatoriti se aproximativ 10 ani -casnicie din care a rezultat un copil minor, dar am hotarat de comun acord sa divortam.eu si sotul meu nu am avut niciodata domiciliul comun in acte, el preferand sa pastreze in buletin adresa parintilor sai. in timpul casniciei nu am acumulat bunuri in comun -avand totul de la parintii nostri-deci nu avem ce impartii.am hotarat impreuna ca baietelul in varsta de 9 ani sa ramana la mine , dar custodia sa fie comuna.
intrebare:1) in cazul acesta , eu pot parasi tara impreuna cu copilul?
2) in afara de certificatele de nastere, casatorie si buletine , de ce alte acte mai avem nevoie pt a divorta la notar?
3) neavand domiciliul comun , putem divorta pe raza localitatii unde eu am domiciliul?
va multumesc anticipat pt raspunsuri!
buna ziua !
am si eu o intrebare la care solicit un raspuns cat mai rapid si exact daca se poate.
problema este ca incepand cu luna iunie 2011 tatalui meu i s-a pus poprire pe pensie, iar dupa un calcul simplu am constatat ca suma ramasa de plata este mai mare decat ar fi trebuit--suma totala de 8350 ron , cu o poprire de 361/luna --am sunat la cabinetul executorului judecatoresc sa clarific situatia -diferenta fiind de 262 ron , iar acestia mi-au spus ca dobanzile si penalitatile curg in continuare.-de aici si diferenta.
ESTE LEGAL ASA CEVA?in cateva ore am intalnire cu ei , si vreau sa imi fac temele .
deci sunt legale penalitati si dobanzi dupa ce poprirea a fost emisa?