avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1328 soluții astăzi
Forum Activitate Cosmin Marasescu

Activitate Cosmin Marasescu

Răspuns la discuția Cum se poate renega un copil...
Sangele apă nu se face, spune un vechi proverb. Conflictul între generații există demult și vai de părinții care nu ascultă de copii (există și varianta asta). Nu stim cazul dumneavoastră, dacă este unul particular sau o discuție de principiu. Roata se învârte, poate și copiii nerecunoscători vor păți la fel din partea copiilor lor. În concluzie, instituția renegării nu există în sistemul juridic român.
Buna ziua! Am avut caz similar la mine in bloc, vecina mea avea 9 maidanezi in garsoniera. Am scapat de ei prin hotarare judecatoreasca. A durat 4 ani procesul, toate fazele judecatoresti. Deci se poate, cu rabdare, staruinta si inteligenta.
ynocentta a scris:

L nr 230/2007 Art. 18. - In cazurile in care in cladirile de locuinte unul dintre proprietari sau chiriasi impiedica, cu buna-stiinta si sub orice forma, folosirea normala a cladirii de locuit, creand prejudicii celorlalti proprietari ori chiriasi, dupa caz, proprietarii sau reprezentantul legal al acestora pot solicita instantei sa hotarasca masurile pentru folosirea normala a cladirii, precum si plata daunelor.


Daca a decazut termenul de atacare a hotararii instantei de fond este culpa exclusiva a asociatiei de proprietari initiatoarea actiunii


Nu putem face o cerere de repunere in termen ? pentrul ca ni s-a ascuns acest fapt/lucru (am dat de fundatia respectiva la o cautare intamplatoare pe net) si vrem desfiintarea ei ca neavand acordul semnat si stampilat al asociatiei...nu stim ce este la dosarul de constituire a respectivei fundatii nr. 2...8/299/2011.
ynocentta a scris:

Desfiintarea persoanei juridice o puteti solicita in instanta
In schimb,pentru solutionarea neajunsurilor din cadrul asociatiei de proprietari,daca detineti probe temeinice ca existenta cainilor cauzeaza prejudicii.daune,va puteti adresa atat politiei responsabile imobilului fie autoritatii sanitar veterinare sau autoritatea de sanatate publica


Cum o putem solicita in instanta? Putem face recurs ca au trecut cele 15 zile in care puteam sa facem. A venit politia de nenumarate ori si i-a aplicat amenzi pe care nu le plateste ca nu are bani, iar ANSV zice ca cele relatate de noi nu s-au constatat, normal caainii fiind inchisi in casa si ea nefiimd acasa si oricum nu deschide usa la nimeni niciodata. Ce putem sa-i facem?
Buna ziua ! Suntem o asociatie de proprietari din Bucuresti si avem o mare problema, in sensul ca o locatara a imobilului nostru detine un numar de 10 caini maidanezi intr-o garsoniera de 19 mp la etajul unu, iar la adresa respectivei functioneaza/fiinteaza o asociatie de asa-zisa protectie a animalelor, fara ca aceasta fundatie sa aiba acordul scris al asociatiei de proprietari a imobilului nostru. Mentionam ca in statutul asociatiei de proprietari este scris ca "intrun singur apartament poate fi detinut maxim un animal de companie", iar respectiva este data in judecata de catre asociatia de proprietari, pentru acest motiv, acum aflandu-ne in faza de apel la TMB. Cum putem desfiinta respectiva asociatie de protectie a animalelor, pentru ca ea mai mult le chinuie tinandu-le captive intrun spatiu atat de mic ? Va rog mult sa ne dati pareri/sugestii/sfaturi. Multumim!
matahachiro a scris:

sentinta investita cu formula executorie este suficienta ptr inceperea executarii silite


In litigiile de munca sentintele sunt executorii de drept, deci nu se investesc cu formula executorie.