avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 948 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Nerespectarea hotararii judecatoresti - dosar penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Nerespectarea hotararii judecatoresti - dosar penal

Buna ziua,
Am formulat plangere penala pentru nerespectarea hotararii judecatoresti executorie, definitiva si irevocabila dispusa de catre instanta intr-un litigiu de munca.
S-a format dosar penal ca urmare a formularii plangerii penale. S-a realizat cercetarea de catre organele de cercetare de la Politie, s-a dispus inceperea urmaririi penala si s-a trimis dosarul la Parchetul de pe langa Judecatorie.
Care sunt pasii urmatori? Ce incadrare juridica are fapta ?
Cu stima
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 14:49, 6 Aprilie 2012
ati pierdut timpul cu plingerea penala. va recomand sa mergeti la un executor judecatoresc si sa puneti in executare sentinta.
singura infractiune posibila ar fi cea prevazuta la art.261 si urm din CM insa simpla nerespectare nu inseamna ca exista si infractiunea. De exemplu - neachitarea sumelor prevazute de sentinta in lipsa disponibilitatilor banesti (stare de faptr dovedita prin extrase bancare sau expertiza) nu inseamna ca sunt indeplinite conditiile legale ptr savirsirea infractiunii prevazute de art 261 CM.
1. Ce documente sunt necesare executorului judecatoresc (inafara de sentinta) pentru a demara procedura de executare?
2. Dupa finalizarea cercetarilor la Parchet ce urmeaza?
Cu stima
sentinta investita cu formula executorie este suficienta ptr inceperea executarii silite
Expertiza contabila se realizeaza intr-un dosar penal in faza in care a fost pus angajatorul sub invinuire iar dosarul este la politie in cercetare sau cand dosarul ajunge la parchet?
Cu stima
Prejudiciul cauzat partii vatamate in acest dosar penal are influenta in solutionarea dosarului?
Cu stima

Alte discuții în legătură

Consultare dosar penal Nina1 Nina1 Buna ziua, 1. In faza de incepere a urmaririi penale daca s-a dispus aceasta de catre Parchet, rezolutia prin care s-a dispus inceperea urmaririi penale se ... (vezi toată discuția)
Fals si uz de fals Nina1 Nina1 La infiintarea unei societati comerciale s-au folosit documente realizate in fals prin contrafacerea semnaturii. Persoana care s-a folosit de aceste documente ... (vezi toată discuția)
Nerespectare hotarire judecatoreasca definitiva ady_deva ady_deva A m avut un litigiu de munca si am castigaqt procesul impotriva firmei care a fost obligata sa-mi plateasca o anumita suma de bani indexata cu rata inflatiei ... (vezi toată discuția)