avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 776 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... nerespectare hotarire judecatoreasca definitiva
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

nerespectare hotarire judecatoreasca definitiva

A m avut un litigiu de munca si am castigaqt procesul impotriva firmei care a fost obligata sa-mi plateasca o anumita suma de bani indexata cu rata inflatiei la data platii efective,insa firma nu a facut acest lucru si mi-au virat suma dispusa in proces.Ce se poate face pentru a face ca acestia sa plateasca suma indexata????
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:59, 3 Ianuarie 2013
Investiti hotararea cu formula executorie si apelati la executor judecatoresc responsabil domiciliului debitorului ,cu scopul desfasurarii etapelor si procedurii de executare silita
Hotararea definitiva in litigii de munca este executorie de drept. Scrie in Codul Muncii. Mergeti cu hotararea legalizata sau certificat de grefa cu minuta sedintei in care s-a dat hotararea la un executor si aveti grija sa-i cereti sa-si ia comisionul prin executare, sau sa-l recuperati prin executare.

Faceti-le plangere penala pentru nerespectarea hotararii judecatoresti la parchet si politie simultan, si, daca au pile acolo dati-i in judecata, si cereti si daune interese fiindca aveti dreptul oricum, plus daune morale

ART. 274 – Caracterul hotararilor
(fostul art. 289 anterior republicarii din 2011)

Hotararile pronuntate in fond sunt definitive si executorii de drept.
Ultima modificare: Miercuri, 26 Septembrie 2012
justice123, utilizator
Daca s-a virat suma de bani prevazuta in hotararea judecatoreasca, mai aveti de primit doar o diferenta de bani .. in acest sens, aveti doua posibilitati :
- fie solicitati angajatorului sa puna in executare hotararea judecatoreasca

- fie solicitati sprijinul unui executor judecatoresc.

Daca va adresati angajatorului, acesta in termen de 15 zile de la data depunerii solicitarii va trebui sa va plateasca banii .. in caz contrar, puteti formula plangere penala impotriva acestuia pentru savarsirea infractiunii prevazute de art.261 C.mun.
LE-AM TRIMIS SCISOARE CU CONFIRMARE DE PRIMIRE DUPA CE AM DEPUS O PLINGERE LA PARCHET,ACUM ASTEPT 10 ZILE SI DUPA AIA MA INTORC LA PARCHET...APROPO....MI-AU VIRAT SUMA DAR AU FACUT TOTALUL,DESII EXPERTUL CONTABIL A GASIT IN EXPERTIZA MAI MULTE ORE LIPSA PE PARCURSUL UNUI AN SI DE LA SOMAJ AM INTELES CA EI TREBUIAU SA MODIFICE TOATE DECLARATIILE LUNARE PENTRU A MI SE PUTEA RECALULA SOMAJUL DAR EI AU DEPUS TOATA SUMA IN LUNA IUNIE 2012...
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Octombrie 2012
ady_deva, utilizator
1.Incercati sa nu mai scrieti cu majuscule, este greu de citit si este o incalcare a Regulamnetului acestui Forum

2. Intr-adevar, in urma acestei hotarari judecatoresti trebuei sa se rectifice toate declaratiile fiscale depuse ...

3. Nu conteaza data cand v-au virat banii sau modul cum vi s-au acordat - integral sau partial - , importanta este ca trebuia sa se rectifice declaratiile lunare care se depuneau la vremea respectiva.

Alte discuții în legătură

Am de recuperat pensia de întreținere pe anul 2019-2020,respectiv ... loredanaavram loredanaavram Am de recuperat pensia de întreținere pe anul 2019-2020,respectiv suma de 19000 lei. Cum procedez sa se recalculeze în raport cu inflația? Momentan ... (vezi toată discuția)
Actualizare pensie intreţinere minor Martonze Martonze Instanţa a stabilit pentru copilul meu o pensie alimentară în valoare fixă, pe care tatăl o plăteşte cu regularitate. Articolul 531 alin. (2) Cod ... (vezi toată discuția)
Recuperare pensie alimentara robin2014 robin2014 1. daca in hotararea judecatoreasca definitiva de divort este prevazut plata a 25% din venituri ca pensie alimetara fara sa fie precizata dobinzi si penalitati ... (vezi toată discuția)