avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Consultare dosar penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Consultare dosar penal

Buna ziua,
1. In faza de incepere a urmaririi penale daca s-a dispus aceasta de catre Parchet, rezolutia prin care s-a dispus inceperea urmaririi penale se comunica reclamantului?

2. S-a dispus efectuarea expertizei grafoscopice pentru documentele ce fac obiectul dosarului - infractiuni de fals si uz de fals. Se comunica o copie a Raportului de expertiza reclamantului?
Cu stima
Cel mai recent răspuns: Nina1 , utilizator 23:06, 22 Iulie 2010
rezolutia de incepere a urmaririi pen se va comunica, insa raportul de expertiza nu se comunica
1. Am solicitat o copie dupa documentul prin care s-a dispus inceperea urmaririi penale de catre procuror si mi s-a raspuns in scris ca pot consulta aceasta rezolutie doar in cadrul Parchetului. Ce articol de lege imi pemite sa solicit aceasta rezolutie dupa actul procurorului pentru ca institutia sa-mi elibereze o copie?

2. Ca reclamant in dosar pot consulta continutul raportului de expertiza in cadrul Parchetului?
Daca Tribunalul solicita de la Parchet o copie dupa raportul de expertiza pentru a-l folosi in cadrul unui proces civil, parchetul va elibera pe cale oficiala copie dupa raportul de expertiza? Exista o lege ce reglementeaza acest aspect pe cale oficiala intre institutii Parchet-Tribunal?
Cu stima
rezolutia de incepere a urmaririi penale se comunica reclamantului??? este prima data cand aud asa ceva. DAr este posibil sa fiu in eroare.

din cate stiu eu ,, respectiva rezolutia nu se comunica nici macar invinuitului, acesta fiind doar chemat pentru a i se aduce la cunostiinta faptul ca se va incepe urmarirea penala si pentru a fi ascultat din nou.
1. din cate stiu eu vi se comunica doar ca dosarul a fost inaintat la parchet pentru ca politia a finalizat cercetarile .
2 din momentul in care dosarul ajunge la parchet puteti sa-l studiati daca sunteti parte in proces.
3 daca va judecati in civil in legatura cu ce se judeca in penal atunci penalul primeaza iar civilul se va judeca dupa solutionarea penalului.
asa stiu eu.
succes
In dosarul civil care se afla pe rolul Tribunalului este implicata o singura persoana - din cele 3 persoane implicate in dosarul penal - persoana care a semnat in fals prin contrafacerea semnaturii mele act aditional la contractul de munca si cererea de incetare a contractului de munca. In cadrul plangerii penale am mentionat si despre aceste documente dar organele de cercetare au solicitat de la ITM doar documentele intocmite pentru incetarea contractului de munca nu si actul aditional. In procesul civil - litigiu de munca- am solicitat verificarea de scripte in baza art. din cod de procedura civila. A fost la un pas sa se solutioneze litigiu numai cu expertiza pe documentele de act aditional la contractul de munca dar cu cateva zile de proces s-a dat legea prin care magistratii sunt sanctionati daca gresesc in sentinte, si atunci s-a ajuns brusc la concluzia ca trebuie si o expertiza pe documentele prin care s-a facut incetarea contractului. Si cum aceste documente in original sunt deja la Parchet atunci s-a formulat cerere prin Tribunal pentru eliberarea unei copii a expertizei grafoscopice pentru documentele respective.
Credeti ca e posibil ca Parchetul sa elibereze in copie acest raport de expertiza avand in vedere ca si Tribunalul a "ajutat" Parchetul prin eliberarea in copie a expertizei pentru documentele act aditional la contract?
Cu stima

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj succesoral alexandra22 alexandra22 buna seara!am si eu o intrebare daca se poate sa imi raspundeti....s-a deschis un proces civil de partaj reclamantul a invocat ca un contract de v-c este ... (vezi toată discuția)
Dosar penal - procedura Nina1 Nina1 Buna seara, Parchetul de pe langa Curtea de Apel a emis Citatie pentu persoana care are calitatea de faptuitor in dosarul penal. In citatia respectiva este ... (vezi toată discuția)
Procedura anulare acte, procedura pretentii in instanta civila Nina1 Nina1 1. Care este procedura pentru anulare acte in instanta civila? Un document poate fi anulat partial? - a fost intocmit un document ce contine doua semnaturi x ... (vezi toată discuția)