avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1307 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Zgomote puternice intr-un apartament
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Zgomote puternice intr-un apartament

Cum se poate rezolva o situate ca aceasta: locuim intr-un bloc de 3 ani. De 3 ani vecina noastra cucare ne invecinam (perete in perete), seara de seara si noapte de noapte , pana pe la ora 2.00 dimineata, bocane prin casa. Adica tranteste usi, cainii (2) si pisicile (4) alearga prin casa. provocand un scandal imens. Am facut sesizare la plitia locala, la Primaria capitalei. In sesizare era si faptul ca animalele din casa deranjeaza prin urlete si zgomote. Am primit un raspuns la modul: "Doamna B.., detine 2 caini si 4 pisici, toate vaccinate.In casa este curatenie, iar animalele se bucura de ingrijirea stapanei". La politie am explicat si faptul ca zgomotele deranjeaza in miez de noapte. Politia Locala a sectorului 6, mi-a spus ca atunci cand se aud zgomote sa-i chem.De unde stiu eu, ca atunci cand ii chem zgomotele inceteaza? Doamna vecina are pile si relatii la primaria capitalei si nu ii este frica de absoluit nimeni. Nu am rezolvat cu animalele dar nu am rezolvat nici cu zgomotele.Credeti ca exista vreo modalitate?
Cel mai recent răspuns: Raluca Siman Traduceri , Traducator autorizat 20:40, 25 Martie 2016
Unoeori este greu traiul in comun
Unii au animale de companie,altii nu suporta animale,unii fac anumite activitati care deranjeaza pe altii...
Astfel de probleme sunt inerente si des intalnite in multe imobile de locuit in comun
De regula ,problemele/diferendele care apar in imobilele de locuit in comun,trebuiesc solutionate amiabil ,cu decenta,cu intelepciune si cu toleranta
Demersurile catre autoritati genereaza inevitabil polemici si animozitati intre combatanti
Solutionarea in astfel de cazuri se poate sau nu sa se materializeze intr-un final sau din contra se poate transforma intr-un nesfarsit calvar reciproc,practic se ajunge la un joc al nervilor
La topicurile anterioare cu subiect identic ,utilizatorii au dat sfaturi ,inclusiv variante de solutionare mai putin ortodoxe
Legea nr 230/2007
Articolul 18
In cazurile in care in cladirile de locuinte unul dintre proprietari sau chiriasi impiedica, cu buna-stiinta si sub orice forma, folosirea normala a cladirii de locuit, creand prejudicii celorlalti proprietari ori chiriasi, dupa caz, proprietarii sau reprezentantul legal al acestora pot solicita instantei sa hotarasca masurile pentru folosirea normala a cladirii, precum si plata daunelor.

Ramane la latitudinea dv sa hotarati maniera de solutionare
@Elenapusa,
Sesizati si alte institutii care ar putea interveni. Puteti formula sesizari, fara sa va pierdeti vremea si fara sa va coste nimic, cautand adresele de email ale: Prefecturii, Consiliului Judetean, Primarie, Autoritatea de sanatate publica, Politie locala, Politie judeteana, Garda de mediu...
Apoi, in functie de raspunsurile primite, nu va costa nimic sa apelati la presa, la radio, TV...
Apartamentele sunt pentru oameni si nu pentru animale. Eu accept ca orice vecin sa-si creasca in casa pesti, porumbei, elefanti, pureci sau lacuste dar sa nu ma deranjeze pe mine, sa nu aud, sa nu simt mizeria lor...
Fiecare cu pasarica lui dar sa nu deranjeze pe altii.


Dvs.aveti dreptate. Si eu am un catel, gasit in strada, cu toate actele si vaccinurile in regula, inscris la ASPA.Atata timp cat iti hranesti catelul il speli si ai grija de el, el, saracul nu urla la usa ore intregi. Am facut sesizari la Primarie, la Politie, la Politia locale, raspunsul a fost unul singur. Ca doamna nu deranjeaza pe nimeni. Pentru zgomotele pe care le face (adica la orele 23.30 iese cu cateii afara, peste zi ii incuie intr-o camera ca atunci cand urla sa nu mai auda vecinii), baga masina de spalat rufe la orele 1.00 noaptea, nu pot sa chem politia sa stea in casa la mine, ca sa poata sesiza zgomotele. Am ajuns la concluzia ca nu exista nici o lege normala in tara asta. Va multumesc.
Buna ziua! Am avut caz similar la mine in bloc, vecina mea avea 9 maidanezi in garsoniera. Am scapat de ei prin hotarare judecatoreasca. A durat 4 ani procesul, toate fazele judecatoresti. Deci se poate, cu rabdare, staruinta si inteligenta.
Buna seara doamna Elena, am o simpla curiozitate: cu vecina in cauza ati stat de vorba? In ce relatii sunteti cu dansa de cand v-ati mutat? Sa inteleg ca este pensionara de sta treaza pana la ore asa tarzii?

Eu, sincera sa fiu, v-as sfatui sa lucrati la relatia cu doamna vecina. Imprieteniti-va si vedeti ce se intampla. Sunt atatia oameni in jurul nostru care striga dupa ajutor si noi nu realizam. Doar o sugestie!

Seara buna si linistita sa aveti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Detinere caine in apartament adinanicoleta adinanicoleta Buna ziua, sunt in urmatoarea situatie: detin un catie de talie mica in varsta de 13 ani in locuinta proprietate personala.Cainele nu este periculos dar la fel ... (vezi toată discuția)
Vecinul ne-a reclamat cainele care latra. politia cerceteaza. mihaelacaluser mihaelacaluser V-as ruga o opinie asupra urmatorului subiect: Locuim la tara de mai bine de 10 ani. Bineinteles ca am avut intotdeauna caini si alte animale. Acum avem un ... (vezi toată discuția)
Caine in apartament nereis nereis Urmeaza sa ne mutam in apartamentul proaspat achizitionat si de putin timp am constatat ca vacinul de deasupra noastra are un caine de talie mare care latra ... (vezi toată discuția)