avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vecinul ne-a reclamat cainele care latra. Politia ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vecinul ne-a reclamat cainele care latra. Politia cerceteaza.

V-as ruga o opinie asupra urmatorului subiect:
Locuim la tara de mai bine de 10 ani. Bineinteles ca am avut intotdeauna caini si alte animale. Acum avem un maidanez(Fredie) si un Schnautzer pitic(Bobo). Cei doi caini sunt inchisi in tarc.Cainii latra cand trec oameni pe strada, cand trec alti caini, cand vine sau pleaca cineva - isi fac datoria. Intradevar, Bobo are un timbru mai ascutit. De aproape un an, un vecin care sta la departare de noi(cca 200m-300 m) a facut reclamatii la politie ca nu se poate odihni din cauza cainilor. Am fost convocati de mai multe ori pentru a ni se pune in vedere sa "scapam "de caini. Acum am aflat ca au fost chemati vecinii cei mai apropiati pentru a da declaratii. Eu consider aceasta cercetare intimidare si abuz din partea politiei. Ce ma sfatuiti sa fac?
Cel mai recent răspuns: carvas , utilizator 14:40, 23 Ianuarie 2019
tare as vrea sa stiu care este infractiunea de care sunteti acuzati!

sau poate cainele este cercetat pentru tulburarea ordinii publice si atentat la somnul vecinilor.

lasand gluma la o parte, nu cred ca vi se poate face ceva, cel putin nu legal, din cauza faptului ca aveti caini care, in mod natural, latra.

din punctul meu de vedere nici manar nu ar mai trebui sa va prezentati la organul de politie, dat fiind ca nu ati comis nicio infractiune.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca are timbru ascutit, Bobo trebuie dus la cursuri de canto.
De ce v-ati luat animalutze care latra? nu era mai bun un peste?

Trebuie sa va prezentati la politie. Daca s-a facut o plangere, organul este obligat sa ii dea curs. Doar ca nu va exista nici o finalitate, cainele latra, caravana trece.
Mda, este o situatie nereglementata de acte normative, in opinia mea.
Am putea gasi in art 28 din Legea nr. 61/1991, modificata, privind ordine si linistea publica, ceva de genul ca se sanctioneaza" tulburarea fara drept, a linistii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat au obiect ori prin strigate sau larma"

Dar, cainele nu este aparat, nici obiect, nu striga ci...doar latra. Daca a latra este similar cu a face larma, atunci...poate fi sanctionat stapanul pentru ca lasa catelul sa latre?stunned:

Nu, reclamatia vecinului( nu poate fi incadrata la plagere penala) nu poate genera repercursiuni contraventionale impotriva dv. Politistul, eventual,se poate risca sa va avertizeze, printr- un proces- verbal!

Viata la tara are regulile si farmecul ei, ceea ce include si latratul cainilor si cotcodacitul gainilor si cocosului, si "behaitul"oilor, "mugetul" vacilor...Cum ar fi sa te reclame un vecin pentru ca vaca "zbiara" prea tare, tocmai in momentul in care vecinul doarme!:rofl:
Daca nu vrei sa scapi de caini si sa ii dai intr-un centru de asistenza special, Inseamna ca tu fata de vecini tai nu ai nici un respect ! Daca iti iubesti semeni trebuie sa ii asculti si sa intelegi ca dereanjeaza foarte mult un caine care latra! Scapa de ei daca iti respecti vecini!
Eu am doi băieți de 8 și de 6 ani și in fiecare seara merg la ei ca se trezesc plângând de câte doua trei ori pe noapte. Le-am montat monitoare in camera ca atunci când unu se sperie in somn și începe sa plângă, eu sau soția mea sa fuga unul dintre noi sa-l liniștească ca sa nu-l trezească și pe celălalt, ca iar nu mai dormim toată noaptea. De când am montat monitoarele acum nu mai putem dormii nici noi.... auzim câinele in monitor toată noaptea. Copiii ajung obosiți și nervoși la școala și grădinița.... iar noi mergem căpiați, nervoși și plini de voie buna la munca de 8 și 10 ore/ părinte.
P.S.
1. Conac ca doamna firea nu am ..... ca sa ne mutam in aripa de vest.
2. Termopanele fiind doar trei la camere, doua la camera copiilor și unul la noi.... le-am înlocuit deja de anul trecut cu unele mai anti-lătrat..... PVC cu nu mai știu câte camere și geam triplu.... acum se aude câinele doar când o ia foarte tare... cei drept doar de vreo doua ori pe noapte, 7 zile din 7.
3. Copiii nu pot să-i dau la casa de copiii.
4. Casa nu o pot vinde sa ma mut ca încă mai plătim la credite. (Am sărit punctul 2a in care spuneam ca nu pot sa nu ajung la munca in fiecare zi Ok de munca din motive evidente)
5. Noi nu ne putem sinucide, cel putin nu amândoi, ca nu putem lasă copiii singuri pe lume cu atâtea bucurii in viața..... ma rog eu as putea sa ma sinucid, dar sunt ăla care produce un pic mai mult și n-ar fi frumos din partea mea.
Cu toate aceste probleme, stimați iubitori de câini, cu mesaje din ce in ce mai amuzante.... in legătura cu probleme asemănătoare, ce ne puteți recomanda sa facem, având in vedere ca acel sărman suflet (din care nu știu sincer cum pot iesii acele urlete sublime) are doar câțiva anișori vreo doi.... trei..... ei bine noi, ce putem face ?!?!?!
Încă un P.S..... suntem iubitori de câini avem 3 mici și unul foarte mare, noi seara ii băgăm in casa in holul de la intrare, unde dorm liniștiti, fiecare in coșul altuia.... cel mare întotdeauna in coșul celui mai mic, dar nu deranjează pe nimeni, nici pe noi nici pe vecini..... c-or avea și ei problemele lor, cu câinele vecinilor de peste drum.

Alte discuții în legătură

Cainele vecinului evgheni evgheni Stimati cititori locuiesc la bloc.Vecinul de deasupra detine un caine de talie mare care latra infernal,in special noaptea. Am discutat cu vecinul si mi-a ... (vezi toată discuția)
Dat in judecata pt un caine waltham01 waltham01 Locuiesc la casa , am un caine (ciobanesc german) legat langa gardul care ma separa de vecini. Am fost amenintat ca voi fi dat in judecata daca nu mut cainele ... (vezi toată discuția)
Cum sa rezolv problema cu câinii vecinului? 290381 290381 Buna ziua! Vecinul meu are construit un cotet pe fundatie de beton si c-tie de BCA , in lareralul casei mele la aproximativ 1 metru de propietatea mea. Aceasta ... (vezi toată discuția)