avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1065 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vecinul ne-a reclamat cainele care latra. Politia ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vecinul ne-a reclamat cainele care latra. Politia cerceteaza.

V-as ruga o opinie asupra urmatorului subiect:
Locuim la tara de mai bine de 10 ani. Bineinteles ca am avut intotdeauna caini si alte animale. Acum avem un maidanez(Fredie) si un Schnautzer pitic(Bobo). Cei doi caini sunt inchisi in tarc.Cainii latra cand trec oameni pe strada, cand trec alti caini, cand vine sau pleaca cineva - isi fac datoria. Intradevar, Bobo are un timbru mai ascutit. De aproape un an, un vecin care sta la departare de noi(cca 200m-300 m) a facut reclamatii la politie ca nu se poate odihni din cauza cainilor. Am fost convocati de mai multe ori pentru a ni se pune in vedere sa "scapam "de caini. Acum am aflat ca au fost chemati vecinii cei mai apropiati pentru a da declaratii. Eu consider aceasta cercetare intimidare si abuz din partea politiei. Ce ma sfatuiti sa fac?
Cel mai recent răspuns: carvas , utilizator 14:40, 23 Ianuarie 2019
Scuzați evidentele greșeli gramaticale (dormii, si alte bazaconii) plus doua trei subtile dezacorduri..... m-am trezit pe la vreo 4, cu cel mare, după ce abia ațipise cu cel mic pe la vreo doua. dar e Ok a adormit de vreo ora....
cainii pot fi dresati sa nu mai latre haotic. dar asta cere timp, bani si bun simt.
Mare dreptate aveti, am dat blocul pe casa, dar imi este si frica sa ma gandesc cum voi dormi acolo, mergem momentan sa verificam lucrarile si vreau sa va zic ca nu inteleg cum ii lasa sa latre asa fara niciun rost, ma gandesc ca daca latra trebuie bagat in seama , trebuie sa iesi sa vezi ce este cu el...sunt acei oameni care nu au nici o treaba sa iasa sa-i spuna cainelui sa taca , sa se joace cu el , sa-l bage in seama, incontinuu latra fara motiv si dupa el si ceilalti , un singur vecin are bun simt si isi cheama catelusa cand o aude agitata stiind ca deranjeaza, vom vedea cum ne obisnuim cu toate astea....eu voi renunta in a-mi achiziona un caine, doar sa fiu injurata de vecini si cainele blestemat...cred ca o pisicuta e suficient...
si noi am dat blocul pe casa, cu mari eforturi credite etc.Am cautat mult si am incecat sa evitam vecinii zgomotosi.Am gasit o oaza de liniste care a durat doar cateva luni.La duplexul alaturat s-a mutat in chirie o familie ce detine 8 caine, 15 pisici si alte animale mici.
La cealalta jumatate a aceluiasi duplex alaturat, vecinii si-au luat si ei un caine care latra foarte ascutit, non stop la orice miscare.Nu ne putem odihni, nu putem iesi in curte.De vandut nu mai putem vinde, nimeni nu ar cumpara o casa cu asemenea vecini.
Vecinii cu multe animale sustin ca sunt ale lor, dar am descoperit ca au o organizatie de adapost animale, pentru care primesc ajutoare financiare, din care isi platesc chiria. Nu au adunat intr-un an si jumatate niciodata materiile fecale provenite de la aceste animale.Vara este imposibil sa stai in curte din cauza mirosului,mustelor si al zgomotului ( cainii se afla la 2-3 metri distanta de curtea vecinilor, spatiile curtilor fiind foarte mici).Toti vecinii sunt deranjati, am facut impreuna plangere la politia locala, la directia sanitar veterinara, la mediu si nimic.
Este un focar de infectie pentru noi si copii nostri!Este o sursa de zgomot continuu, cainii latra si urla mai ales cand stapanii nu sunt acasa.Nu sunt ingrijiti, se scarpina de casa care arata ca un cotet murdar acum.Nu primesc suficienta mancare, latra seara de foame mai les cand simt miros de mancare la noi.In perioadele de concediu, cand vecii sunt plecati, vine cineva la cateva zile sa le dea mancare, in rest sunt flamanzi si urla zeci de minute in sir.
Ne plac animalele, avem si noi o pisica.Sunt de acord cu detinerea lor dar ele trebuie ingrijite si educate.Avem in primul rand responsabilitatea sa nu deranjam vecinii.
Ar trebui sa existe legi care sa limiteze numarul animalelor de companie in cartierele rezidentiale, care sa reglementeze tulburarea linistii si a sigurantei vecinilor, asa cum exista in alte tari civilizate.
Va rog sa imi dati un sfat, ce masuri am putea lua in aceasta situatie de cosmar!
PS: am incercat initial cu vorba buna, i-am rugat macar sa adune materiile fecale si niciun rezultat.Va dati seama ce inseamna mii de materii fecale pe o suprafata de 50 metri patrati!
Multumesc anticipat pentru ajutor!
Ultima modificare: Miercuri, 23 Ianuarie 2019
carvas, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cainele vecinului evgheni evgheni Stimati cititori locuiesc la bloc.Vecinul de deasupra detine un caine de talie mare care latra infernal,in special noaptea. Am discutat cu vecinul si mi-a ... (vezi toată discuția)
Dat in judecata pt un caine waltham01 waltham01 Locuiesc la casa , am un caine (ciobanesc german) legat langa gardul care ma separa de vecini. Am fost amenintat ca voi fi dat in judecata daca nu mut cainele ... (vezi toată discuția)
Cum sa rezolv problema cu câinii vecinului? 290381 290381 Buna ziua! Vecinul meu are construit un cotet pe fundatie de beton si c-tie de BCA , in lareralul casei mele la aproximativ 1 metru de propietatea mea. Aceasta ... (vezi toată discuția)